Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea-fansens ramsor skapar ilska: ”En skam”

Marcos Alonso gjorde matchens enda mål.Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mohamed Salah.Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Chelsea vann borta mot Slavia Prag med 1-0. 

Vissa supportrar till klubben skämde dock ut sig när de sjöng kränkande ramsor om Liverpools Mohamed Salah innan matchen, rapporterar The Telegraph. 

– De individerna är en skam, skriver Chelsea på sin hemsida. 

Chelsea åkte till Tjeckien för att ta sig an Slavia Prag i Europa Leagues första kvartsfinal. Man lyckades vinna efter en jämn match med 1-0 efter mål av Marcos Alonso. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/1116441719464185856

Dock visade det sig att under dagen så har det spritids videor på sociala medier där sex personer som ska ha varit Chelseasupportrar sjunger kränkande ramsor om Liverpools stjärna Mohamed Salah. Vilket inte är första gången den här säsongen som Chelsea supportrar har gjort det. 

Salah har tidigare spelat i Chelsea. I ramsorna ska han ha kallats ”bombman” framkommer det i videon, rapporterar The Telegraph.  

”En skam”

Anti-rasistorganisationen Kick It Out gick ut och fördömde agerandet och kallade det för ”en skam”.

– Det är inte inne på arenan men det är en skam. Vi vill inte att fans som de ska komma någonstans nära fotbollen. Vi kommer kontakta Chelsea för att säkerställa att de involverade är identifierade, skriver organisationen i ett uttalande.

Chelsea kommenterade det som hände under kvällen. Klubben skriver att de tycker att all form av diskriminering är avskyvärt. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Chelsea – direkt i Messenger 

 

– De individerna är en skam för den överväldigande majoritet av Chelseasupportrar som inte tolererar dem i sin klubb, skriver Chelsea på sin hemsida

Enligt The Telegraph blev tre av de sex supportrarna identifierade och stoppade från att komma in på arenan i Prag.

Chelsea och Liverpool drabbar samman i helgen på Liverpools hemmaarena Anfield.