Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans osjälviskhet hyllas i fransk press

Zlatan Ibrahimovic fick på nytt lämna sin gamla hemmaarena Camp Nou som en förlorare. PSG-anfallaren kan trösta sig med att han i dag hyllas i för sitt passningsspel i den franska pressen.

"En match full av osjälviskt spel", skriver Le Parisien.

PSG och Zlatan Ibrahimovic pressade Barcelona i går och blev utslaget först efter att Pedro lyckats kvittera med 20 minuter kvar. Men efter 3–3 sammanlagt mot Barça hyllas Paris spelare som hjältar i den franska pressen i dag.  

Höga betyg till de flesta

"Merci Paris !" (Tack Paris!) lyder rubriken på förstasidan i Le Parisien. Tidningen skriver om en insats som "fick Frankrike att vibrera" och ger höga betyg till de flesta spelarna i huvudstadslaget. Zlatan Ibrahimovic belönas med 6 av 10 i betyg och får på nytt beröm för sin roll som framspelare. "Stärkte sin status som bästa passningsläggare i Champions League (sju målgivande passningar). Innan han friställde Pastore vid argentinarens mål, hade han redan legat bakom de två bästa chanserna för Paris. En match full av osjälviskt spel men utan mål".

Under rubriken "Ibra, c'est surtout ça..." (Ibra, det är framför allt det här...) skriver L'Équipe om Zlatans imponerade passningsfacit: "Oftast är det hans kvaliteter som målskytt som framhävs. Men i Champions League utmärker han sig mest för sin kvalitet i den avgörande passningen." Man ger "Ibra" betyget 6 och omdömet: "Anfallaren hade en tung inledning, slog bollen i muren på sin enda frispark och fick aldrig något läge att göra mål. Men svensken spelade kollektivt. Han slog ett vackert lobbinlägg som Lucas kunde nicka på, innan han hittade Pastore."

Zlatan i skuggan av Pastore

Footmercato berömmer också Zlatans delaktighet i anfallsspelet. "Framför mål syntes knappt svensken, inte ens med hjälp sin styrka på frisparkar. Men den här kvällen utmärkte sig "Ibra" i det kollektiva spelet. Han fångade upp mängder av bollar i mitten och levererade flera finkänsliga passningar som gav farliga målchanser. Ett arbete som gav frukt, eftersom han slog den avgörande passningen till Pastores mål", skriver webbsajten och ger Zlatan betyget 6.

Maxifoot är mer negativ till Zlatans insats och kritiserar honom för inledningen av matchen. "Ibra" får betyget 5,5 och omdömet: "På en plan som han väl känner till var svensken väldigt anonym i den första halvleken. Men i den andra är det han som ger den suveräna passningen vid Pastores mål."

PSG:s målskytt Javier Pastore får de största hyllningarna i de franska tidningarna. Le Parisien skriver att argentinaren "visade att han kan ta sig upp på nivån bland de allra bästa" och L'Équipe ger "El Flaco" betyget 8 och skriver: "Hans passningskvalitet och defensiva arbete gjorde skillnad."