Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan svarar med video – efter spekulationerna

Under gårdagen dök Zlatan Ibrahimovic upp på Milans träningsanläggning. 

I dag skickar han ett meddelande riktat till Milans supportrar. 

– Jag sa till tränaren att jag är redo att spela. 

I kväll börjar Milans Champions League-äventyr med hemmamatch mot Newcastle. Det italienska storlaget fick dock inte den bästa uppladdningen till den här matchen. I helgen föll de väldigt tungt mot rivalen Inter med hela 5-1. 

Kanske var det därför, kanske var det planerat sen innan, men Milanspelarna fick under måndagen besök av den svenske superstjärnan, tillika Milanikonen, Zlatan Ibrahimovic under måndagen. 

https://twitter.com/MilanEye/status/1703696535274340352?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1703696535274340352%7Ctwgr%5Ef28b2bff370a026e13ee8eabc1c4bf93ea13ff45%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fklara.exp.bonnier.news%2Fedit%2F25avFeA3uWzTGrqgKvsKoA

När han dök upp på Milans träningsanläggning Milanello började det spekuleras i att Zlatan hade erbjudits en ledarroll i klubben. Besöket har blivit omskrivet i de stora italienska medierna, men inget tyder på att Zlatan i nuläget kommer att presenteras som ledare i klubben, utan att besöket var av privat karaktär. 

– Milan fick stryk i derbyt och det var tragedi på det sättet i klubben. Då dök Zlatan upp och Newcastles Sandro Tonali (som värvades från Milan till den här säsongen) pratade om Zlatans stora betydelse för klubben. Så det kan hjälpa spelarna att han var där, säger TV4:s Olof Lundh i Nyhetsmorgon. 

Zlatans videohälsning efter besöket hos Milan

Nu har Zlatan själv skickat ett meddelande till Milanfansen inför kvällens match. 

– När jag kom till Milanello sa jag direkt till tränaren: ”jag är redo att spela”. Men jag stod inte med i laguttagningen trots att jag känner mig bra och är i form, säger Zlatan i en video på sociala medier. 

Zlatan avslutade sin karriär efter den gångna säsongen i ett tårdrypande farväl till publiken på San Siro och hintade här om att han var sugen på en comeback. Det var dock bara ett skämt i klassisk Zlatan-anda. 

Videons syfte verkar mer vara att muntra upp Milanfansen efter den tunga derbyförlusten. 

– Skämt åsido, fortsätt stötta AC Milan, allt kommer bli bra. Vi ses på arenan, fortsätter Zlatan i videon. 

https://twitter.com/theMilanZone_/status/1704050851247980835