Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan stänger dörren – för Premier League

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Jacques Brinon

PARIS. Champions League-titeln är någonting som Zlatan saknar.

Den här säsongen ska det ske - enligt Ibrahimovic.

– Det vore perfekt. Ärligt talat, jag gör min bästa säsong någonsin, säger Zlatan inför matchen mot Chelsea.

Paris Saint-Germains superstjärna mötte världspressen på hemmaarenan Parc des Princes i dag - inför kvartsfinalmatch nummer ett i morgon mot Chelsea, i Champions League.

Och Zlatan Ibrahimovic håller Chelsea som "storfavoriter":

- Chelsea har mer erfarenhet än vad vi har. PSG är vad Chelsea var för åtta år sen eller så när en ägare kom in och började investera. Men alla behöver inte erfarenhet för att spela bra i Champions League. Marco Verratti spelar bra fast han har lite erfarenhet.

I morgon ställs Zlatan öga mot öga med sin favorittränare José Mourinho som Ibrahimovic avslöjat att han "skulle kunna döda för" - under deras säsong tillsammans 2008-2009 i Inter - där de vann en ligatitel tillsammans.

– Mourinho har vunnit allt som klubbtränare. Han har stor erfarenhet och vet hur han ska vinna. Jag gillar honom mycket som person, säger Zlatan.

Zlatan berättade också om att han inte planerar att flytta till en ny storklubb i Europa. Kontraktet i PSG till 2016 är hans sista.

- Om jag ska vinna Champions League, ska jag göra det med PSG. Det här är mitt sista långa kontrakt i Europa sedan kan det bli något annat äventyr. Jag gör min bästa säsong någonsin, rent mentalt känner jag mig bra och även fysiskt.

Den engelska presskåren på plats fick också svaret att han aldrig kommer ta chansen att spela i Premier League:

- Jag tror inte att ägarna här släpper mig och jag trivs väldigt bra med situationen här, säger Zlatan.