Foto: Christophe EnaFoto: Christophe Ena
 Foto: Christophe Ena
Foto: Yoan Valat / Epa / TtFoto: Yoan Valat / Epa / Tt
 Foto: Yoan Valat / Epa / Tt

Zlatan nätade mot Chelsea på frispark

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. PSG har äntligen vunnit över Chelsea.

Det första mötet i Champions League slutade 2-1 till Parislaget som nu har skaffat sig ett bra läge inför returmötet.

Zlatan Ibrahimovic stod för ett av målen - och efter matchen var han mer än nöjd med sitt spel.

– Det här är nog min bästa säsong hittills. Jag har aldrig gjort det bättre. Det kanske är skönt att spela under press när man måste visa att man är vid liv, man kanske ska ha det så varje år, säger han i Viasats sändning.

Matchen mellan PSG och Chelsea startade skakigt för hemmalaget Paris Saint-Germain när Zlatan Ibrahimovic drog på sig ett gult kort redan i den 19:e minuten efter att ha stämplat John Obi Mikel.

Svensken brände därefter ett läge att göra mål när han nickade i marken, men efter 39 minuter visade han var skåpet ska stå.

Revansch efter utvisningen

Mikel fällde Lucas Moura strax utanför straffområdet och Zlatan Ibrahimovic tog hand om den efterföljande frisparken, och sköt den i mål - via just Mikel.

1-0 till PSG och Zlatan har i och med det gjort mål i tre raka Champions League-matcher. En bra revansch för svensken som blev utvisad i förra årets möte med Chelsea.

Men PSG fick inte behålla ledningen särskilt länge. I de absolut sista sekunderna av matchen fick samme John Obi Mikel som varit inblandad i en flera situationer tidigare göra mål efter slarv i PSG-försvaret vid en hörna.

1-1 i halvtid alltså mellan PSG och Chelsea.

I den andra halvleken pressade PSG högt direkt. Men inte förrän i den 78:e minuten kom 2-1 på ett kanonmål från nyinbytte Edinson Cavani, fint framspelad av Angel Di Maria.

Zlatan: "Jag gjorde mitt jobb"

Sedan kunde Zlatan Ibrahimovic ha punkterat matchen i den 90:e minuten, men missade jätteläge. PSG vann ändå och har nu en fördel inför returmötet den 9 mars.

– Vi åker till London med vinst. Spelar vi som vi spelade i dag så är jag inte alls orolig. Så vi får se vad som händer, säger Ibrahimovic i Viasats sändning.

Och svensken är mer än nöjd med både laget och sitt eget spel.

– Det här är nog min bästa säsong hittills. Jag har aldrig gjort det bättre. Det kanske är skönt att spela under press när man måste visa att man är vid liv, man kanske ska ha det så varje år, säger han.

– I dag gick det fantastiskt bra. Jag gjorde mitt jobb och så länge jag känner att jag gör mitt jobb bra så spelar det ingen roll vad andra säger.

Zlatan: "Media har förstorat upp saker"

När svensken efteråt intervjuas i Expressen TV betonar han återigen att han är nöjd med matchen.

– Bra resultat. bra känsla. Vi vinner matchen och spelar bra. Kan vi göra likadant i London så ska det nog gå bra, säger Ibrahimovic.

Han menar också att laget inte alls har påverkats av skandalen med Serge Aurier.

– Allt har varit precis som det varit innan. Jag tror att det är media som har förstorat upp saker medan vi har gjort som vi brukar, säger Ibrahimovic.

Förra årets motsvarande möten i åttondelsfinalerna slutade 2-2 på Stamford Bridge och 1-1 på Parc des Princes. Där gick PSG till slut vidare på bortamålsregeln.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag