Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Zlatan inte redo att starta”

Foto: FABRIZIO ANDREA BERTANI/PACIFIC PRESS/SH / FABRIZIO ANDREA BERTANI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic var under lördagen tillbaka på planen då han byttes in i den 77:e minuten när hans AC Milan vände och vann mot Hellas Verona. 

Nu ger tränaren Stefano Pioli besked om ”Ibra” inför det stundande Champions League-mötet med FC Porto.

– Viktigt för oss att ha honom i bra skick, säger Pioli.

Det har varit en skadefylld säsongsinledning för Zlatan Ibrahimovic, som fyllde 40 år i början av oktober. En fotskada har gäckat svensken som hittills i Serie A noterats för ett mål på två matcher där Milan just nu parkerar på en andraplats, två poäng efter ledande Napoli.

Nu verkar det dock gå mot ljusare tider för Ibrahimovic, efter att tränare Stefano Pioli under en pressträff inför Champions League-mötet med Porto uttalat sig om svensken.

– Han är bättre, men han är inte i positionen där han kan spela från första minuten. 

”Viktigt att ha honom i gott skick”

Pioli svarade även på frågan hur han ser på den potentiella duellen mellan Zlatan Ibrahimovic och den rutinerade Porto-försvararen Pepe:

– Det är två fysiska och temperamentsfulla spelare. Ibra mår bra, men det är väldigt viktigt för oss att ha honom i gott skick. Han är redo att möta vilken motståndare som helst.

Milan, som har förlorat sina första två gruppspels matcher mot Liverpool och Atletico Madrid, behöver vinna för att haka på i striden om avancemang till slutspelet. 

Pioli fortsätter:

– De två matcherna mot Porto kan bli avgörande för hur det slutar. Vi saknar vissa saker som kan göra oss framgångsrika igen. Vi är på rätt väg, men vi har fortfarande många hinder att övervinna. Vi måste bibehålla vårt fokus och vara klara i huvudet i varje situation. Vi har betalat ett högt pris för varje misstag, vi behöver total fokus.

ANNONS: Streama UEFA Champions League - bara på Telia och C More.