Foto: Mike HewittFoto: Mike Hewitt
 Foto: Mike Hewitt
Foto: Tgsphoto/Rex/ShutterstockFoto: Tgsphoto/Rex/Shutterstock
 Foto: Tgsphoto/Rex/Shutterstock

Zlatan Ibrahimovic sköt PSG till CL-kvart

Publicerad

LONDON/STOCKHOLM.

Här frälser Zlatan Ibrahimovic sitt Paris Saint-Germain - igen.

Svensken, vars kontrakt går ut i sommar, spelade återigen huvudrollen när PSG slog ut Chelsea och tog sig vidare till kvartsfinal.

– Vi gjorde två bra mather mot Chelsea. Nu ska vi förbereda oss på rätt sätt, säger Zlatan i #ExpressenLive.

Nu ska PSG och Zlatans team förhandla.

– Vi ska diskutera med honom och hans agent, säger PSG:s president Nasser Al-Khelaifi.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Zlatan Ibrahimovics hamnade som vanligt i händelsernas centrum i England - och man kan lugnt säga att svensken spelade huvudrollen på Stamford Bridge ikväll.

Det började redan efter några minuter då svensken hade en boll i mål.

Men Zlatan blev avblåst för offside.

Revanschen skulle komma ett par minuter tidigare då han spelade fram Adrien Rabiot till 1-0.

– Vi spelar som vi vill och gör en stabil match. Vi ville ha bollen, kontrollera den och ha tålamod. Vi anföll när vi fick chansen, säger Zlatan.

PSG slog Chelsea med 4-2 totalt

Diego Costa satte 1-1 en knappt halvtimme in i matchen och det var helt jämt inför den andra halvleken.

Där slog Zlatan till igen.

Efter en fin framspelning av Angel Di Maria satte Zlatan Ibrahimovic själv 2-1. Svensken sprang sedan ut och firade målet med sina lagkamrater.

Målet kom i den 67:e minuten och betydde att PSG slog ut Chelsea och tog sig vidare till kvartsfinal. Det var andra året i rad som det franska miljardbygget slog ut Chelsea ur den prestigefulla turneringen.

Kvartsfinalerna lottas den 18:e mars.

– Det är de här matcherna man vill spela och när det är så här vill man bara fortsätta. I Frankrike gör vi det redan maximalt, jag tror inte det går att göra annorlunda. Vi ska bara fortsätta göra det så bra som vi gör det där i Champions League också, säger Zlatan, som också hyllas av Chelseas tränare Guus Hiddink.

– Han är den ledande spelaren i deras lag. Han är härlig att titta på - när han spelar i ditt lag, Hiddink.

"Han är fantastisk, magisk"

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med PSG går ut efter säsongen, och Zlatan har ryktats uppgetts vara aktuell för en flytt till England med Manchester United som tänkbar klubbadress.

Efter matchen bekräftade PSG:s president, Nasser Al-Khelaifi, att klubben ska sätta sig ned för att diskutera svenskens framtid.

– Han är fantastisk, magisk. Zlatan är en fantastisk spelare. Vi är väldigt stolta över honom och förhoppningsvis fortsätter han så här hela säsongen, säger PSG-presidenten.

Kommer han stanna i PSG?

– Vi ska diskutera med honom och hans agent, och diskussionen mellan oss kommer vara konfidentiell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag