Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan efter mötet: Det här får bara inte hända

Zlatan Ibrahimovic med bekymrad min i matchen mot Arsenal i London i går kväll. Trots att Milan hade 4-0 med sig från första matchen blev det nervöst sedan Arsenal gjort 3-0 i första halvlek. Foto: Stuart Macfarlane

LONDON. Milan är i kvartsfinal i Champions League.

Men efter rysaren på Emirates kräver Zlatan Ibrahimovic skärpning.

- Spelar man i en stor klubb som Milan får det här inte hända, säger Zlatan till SPORT-Expressen.

Milan och Zlatan Ibrahimovic är i kvarts­final i Champions League. Men det satt oväntat hårt inne. Milan hade med sig 4-0 från San Siro, men låg under med 3-0 redan i halvtidsvilan på Emirates. Mål från Laurent Koscielny, Tomas Rosicky och Robin van Persie chockade Milan.

Var skakade

Under hela andra halvlek fick sedan ett skakat Milan kämpa för att undvika förnedringen att tvingas till övertid.

Zlatan Ibrahimovic hade svårt att glädjas över kvartsfinalplatsen efter matchen. Sveriges lagkapten var för besviken över den sensationella storförlusten.

- Vi ska inte förlora en sådan här match, säger Zlatan. Man kan förlora på många sätt och som vi förlorade i dag tycker inte jag är acceptabelt. Vi är Milan och vi ska vara starkare och mycket stabilare än vi var. Det kändes inte som att vi visade någon säkerhet alls.

Zlatan förstod tidigt att Milans spel inte stämde.

- Matchen började fel precis som det gjorde för Arsenal på San Siro. Sådan är fotbollen. Men jag tror att vi ska vara mer stabila och känna att vi har mer säkerhet vem vi än möter.

"Tänkte på resultatet"

- Jag tror att vi tänkte för mycket på hemmaresultatet och sedan blir vi för försiktiga och vågar inte spela vårt eget spel. Sedan får de andra och tredje målet redan i första halvlek. Då är det 45 minuter kvar där de har mycket tid och göra både fjärde och femte målet. Tur att de inte gjorde det. Det var inget bra alls.

Zlatan försökte peppa sina lagkamrater i halvtidsvilan.

- Man försöker peppa. Det är inget lätt läge att ligga under med 3-0 och veta att risken är att du åker ut. Vi gör det lite bättre i andra halvlek.

Milan spelade med tre anfallare. Zlatan, som varit i storform den senaste tiden, tycker inte att spelet stämde mot Arsenal.

- Det kändes som att jag kom ur position hela tiden. Vi körde med tre anfallare och varierade vem som skulle vara släpande anfallaren. Jag kom ur position.

Känns det som att ni ändå visade karaktär i andra halvlek.

- Ja, men när man spelar i en stor klubb som Milan får det här inte hända. Kvartsfinalplatsen hamnar lite i skuggan av vad som hände i dag.

Satte sig på huk

Zlatan satte sig på huk och dolde ansiktet i händerna efter slutsignalen. Matchen var en nervpärs för Milans stjärnor.

Vad kände du efter slutsignalen ?

- Klart att det var en lättnad. Varje anfall de hade kändes det som "Tänk om de gör fjärde! Tänk om de gör fjärde!" Då blir det mentalt ännu tyngre. Men vi lyckades hålla igen och som tur är vann vi med 4-0 på hemma­plan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!