Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan: "Blir bara bättre ju äldre jag blir"

Foto: TV3.

Zlatan Ibrahimovic kan i morgon avgöra Milans öde i Champions League.

I en exklusiv intervju med TV3-profilen Göran Zachrisson berättar stjärnan om kärleken till Sverige, lyxens baksida - och varför han väljer att plocka upp bajs:

- Jag kommer från den hårt arbetande skolan, inte från silverfatskolan, där allt är lyx, absolut inte. Här jobbar vi, säger Zlatan i TV3-intervjun som sänds i kväll klockan 20.00.

Zlatan Ibrahimovic är på väg att sälja sin drömvilla i Malmö. Några tankar på att överge sitt hemland har han dock inte - landslagets och Milans stora stjärna.

- Jag förstår inte att det ska bli sådant kaos runt det, att jag ska lämna Sverige, jag lämnade Sverige för tio år sedan men kommer ändå alltid tillbaka.

- Om jag säljer mitt hus betyder det inte att jag lämnar Sverige, jag lämnar inte kärleken så lätt, säger Zlatan i en öppenhjärtig och avslappnad intervju med TV3.

Milans anfallare berättar för Göran Zachrisson att han trivs bra utomland och tycker det är onödigt att ha ett hus i Malmö som står och dammar igen.

"Har sett många fall"

När Zachrisson ifrågasätter om Zlatan verkligen lever som en "normal" svensk och krattar löv får han ett snabbt svar:

- Jo, varför inte det? Vi har ett hus där hemma som vi krattar och sköter, jag lever ett normalt liv som alla andra fast att jag spelar fotboll. Men alla tror att man har 50 personer som jobbar för en. I det här fallet är det inte så, jag gillar att stå för mig själv och jobba för mig själv, jag kommer från den hårt arbetande skolan, inte från silverfatskolan där allt är lyx, absolut inte. Här jobbar vi. Man plockar till och med upp hundbajs.

Men en del av fotbolls­kollegorna lever ett annat liv.

- Jag har sett många fall inom fotbollen, du har gjort en fantastisk säsong, plötsligt får du nytt kontrakt och fyra gånger mer pengar än du fått. helt plötsligt blir du en annan människa, du börjar spendera mycket, du kommer med lyxiga bilar varannan vecka, du kommer med fina klockor, du kommer med diamanter och halsband. Helt plötsligt kommer inte fotbollen i första hand, då har man glömt allt, det har gått så snabbt att du redan tappat det och då är det svårt att komma tillbaka till det du var innan.

I intervjun med TV3 berättar Ibrahimovic om rädslan att misslyckas och vikten av att stå upp för sig själv:

- Det är lätt att dansa när du vinner, du ska dansa när du förlorar, det är då du visar mod.

Hyllar Messi

I morgon möter Milan Barcelona i den andra kvartsfinalmatchen i Champions League. På motståndarsidan kommer Messi att stå, en spelare Zlatan värderar högt.

- Jag tror att vänsterfotade är extremt tekniska eftersom de bara använder vänstern. Och de är mycket beroende av vänstern medan vi högerfotade kan använda båda. Om det är en fördel eller inte? Jag tror det är en fördel, men Messi behöver inte högern han använder bara vänstern och ändå är han världens bästa, tänk om han hade använt högern, då hade vi varit i större fara än vi är.

Zlatan strävar efter att bli komplett på planen - och är på god väg:

- Ju äldre jag blir, ju bättre blir jag, jag funkar som ett vin, säger Zlatan i TV3:s exklusiva intervju och skrattar glatt.

SE INTERVJUN

Zlatan i TV3 klockan 20.00 i kväll!