Foto: Dean Mouhtaropoulos
 Foto: Dean Mouhtaropoulos

Wolfsburg tappade i slutskedet mot Gent

Publicerad

Wolfsburg hade 3-0 och såg ut att vara klara för kvartsfinal.

Då vaknade Gent.

Med tio minuter kvar så räddade belgarna kvar spänningen i matchserien med två mål på nio minuter.

Mötet mellan belgiska Gent och tyska Wolfsburg var på förhand knappast en av de mest uppskrivna matcherna i säsongens upplaga av Champions League.

Men det blev en högdramatisk match efter en vansinnig uppryckning av Gent i slutminuterna. För till en början handlade allt om Julian Draxler.

Draxler gjorde ett drömmål

Han öppnade målskyttet på ett fint sätt precis i slutet av den första halvleken. Han drev framåt med bollen, spelade ut den till Vieirinha och fick snabbt tillbaka den. Då hade Draxler löpt sig fri och kunde på ett snyggt sätt placera in bollen till 1-0.

Och det var bara en försmak på vad som komma skulle.

I den andra halvleken visade den unga tysken varför han nyligen var så tätt sammankopplad med flera europeiska storlag.

Han låg och lurade när Gent spelade runt bollen i försvaret. En passning blev alldeles för svag och Draxler högg som en kobra. Han stal bollen, tunnlade sin försvarare och var sedan helt lugn när han med en elegant chip totalt grundlurade Gents målvakt och 2-0 var ett faktum.

Gent kom tillbaka

Drygt fem minuter senare såg hans lagkamrat Max Kruse till att även göra 3-0. Han kom först på ett hårt inlägg från ytterbacken Christian Träsch och kunde styra in bollen.

– Matchserien är därmed punkterad, säger Viasats kommentator Niklas Holmgren.

Men han hade fel.

Gent reste sig på nio och reducerade först genom Sven Kums i den 80:e minuten. Sen kunde Kalifa Coulibaly nå först på ett inlägg och nicka in den livsviktiga reduceringen. Därmed lever mötet till nästa omgång - även om det är klar fördel för Wolfsburg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag