Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wenström petas från CL-finalen

Turbulensen i Nent: "Allt har varit uppseendeväckande".
Ola Wenström får inte programleda Champions Leaguefinalen.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Wenström har varit ansiktet utåt för NENT:s fotbollssändningar i många år.
Foto: NENT GROUP
Jennifer Kücükaslan blir den som programleder på lördagkvällen.
Foto: FELIX FRANK / NENT
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ola Wenström petas från att leda sändningen av Champions Leaguefinalen på lördag. 

Dessutom bryts hans kontrakt med NENT med omedelbar verkan. 

– Givet det som hänt sedan dess och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning. Mot bakgrund av detta har jag bett Jennifer Kücükaslan att leda morgondagens sändning, säger Kim Mikkelsen, koncernsportchef NENT Group i ett uttalande. 

Ska du titta på Champions League-finalen?

Sedan starten 1992 har det varit NENT och Viasatkanalerna som ägt de svenska rättigheterna till Champions League. Ankare i kanalens CL-sändningar sedan 2008 är Ola Wenström, som värvades in från TV4 det året. 

Men i januari berättade Wenström att han skulle sluta till sommaren. 

– Jag går i mål med Champions League efter 13 år i det här mediehuset, sa han då. 

Ola Wenström får inte leda Champions Leaguefinalen

Den sista Champions Leaguematchen i kanalen för Wenström blir dock inte lördagens final mellan Manchester City och Chelsea. Detta efter konfliken mellan Wenström och tv-huset, som Expressen kan berätta om. Ytterligare en del i att man bryter kontraktet ska ha varit att Wenström gillat en tweet som varit kritisk mot Viasat och kollegan Jennifer Kücükaslan, enligt Sportbladet.

NENT kommunicerar under fredagen att Wenström inte programleder på lördag, utan i stället blir det Jennifer Kücükaslan som får den äran. 

Kanalen skriver också att de nu avslutar Wenströms kontrakt med omedelbar verkan. 

– När vi, i januari, informerade Ola Wenström att vi inte har för avsikt att förnya hans kontrakt gjorde vi även en överenskommelse om att han, såväl internt som externt, skulle avsluta arbetet på ett professionellt sätt, säger Kim Mikkelsen, Koncernsportchef NENT Group i ett uttalande. 

– Givet det som hänt sedan dess och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning. Mot bakgrund av detta har jag bett Jennifer Kücükaslan att leda morgondagens sändning, säger Mikkelsen. 

Wenströms sista Champions Leaguematch för kanalen blev därmed semifinalreturen mellan Chelsea och Real Madrid den femte maj, en match Chelsea vann med 2-0. 

Wenström sista sändning som ankare blev den avslutande omgången i Premier League, den 23 maj. 

Wenströms egna ord om avskedet

SportExpressen har sökt Ola Wenström för kommentar, dock utan framgång. Men han kommenterar avskedet på Twitter. 

”Så det blev ingen final. Tack all ni som har tittat under 13 år. Och till alla tjejer och killar i sändningspersonalen, mina verkliga vänner. Champagnen som ligger längst nere i högra kylen är till er!”, skriver han. 

https://twitter.com/olawenstrom/status/1398217094123167749