Gareth Bale stor hjälte – öppnar nu för en flytt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Gareth Bale slår till med en cykelspark.
Foto: Viasat
Bale firar.
Foto: Viasat

KIEV/STOCKHOLM. Gareth Bale var petad – och uppgavs vara mystiskt försvunnen inför Champions League-finalen.

Men i den andra halvleken blev walesaren stor hjälte, när Real Madrid besegrade Liverpool med 3-1.

Och direkt efter att titeln var säkrad öppnade Bale för att lämna Real Madrid. 

– Jag ska prata med min agent i sommar och se vad det finns för alternativ, säger han.

Det hände saker i Champions Leaguefinalen. 

I den första halvleken lämnade två spelare planen i tårar på grund av skador. Dani Carvajal i Real Madrid och kanske framför allt Liverpools målkung Mohamed Salah. 

Målen lyste dock med sin frånvaro. De kom först i den andra halvleken. Och det var speciella mål som det bjöds på. 

Karim Benzema öppnade målskyttet efter en supertavla från Loris Karuis i Liverpoolmålet. Karius skulle rulla ut bollen, då stack Benzema fram foten och bollen rullade in till 1-0. 

På en hörna strax därefter kunde Dejan Lovren nicka fram Sadio Mané till 1-1. 

Gareth Bale slog till med drömmål

Liverpool fick fart efter sin kvittering och Real ville få in energi i sitt lag. Tränaren Zinedine Zidane valde att ta ut Isco till förmån för Gareth Bale. 

Ett drag som blev minst sagt lyckat. 

Bale hade bara varit inne på plan i ett par minuter när Marcelo skickade in ett inlägg som walesaren mötte med en cykelspark. Bale fick perfekt träff och bollen seglade in över Karius till 2-1. Inför matchen rådde viss förvirring kring Bale. Walesaren petades i startelvan, och var enligt ESPN-reportern Mark Ogden inte ens inne på planen för att värma upp med de andra avbytarna.

Men Bale lät uppenbarligen inte petningen nedslå honom. Efter drömmålet till 2-1 satte Gareth Bale dit 3-1 – efter ytterligare en tavla av målvakten Karius, som tappade in bollen i egen kasse.

Målet blev spiken i kistan för Liverpool, och Real Madrid kunde säkra sin 13:e Champions League-titel genom tiderna.

– Bollen kom i en perfekt höjd och varför inte chansa då? säger Gareth Bale efter matchen.

– Det var fantastiskt att få den träffen. Vid det andra målet försökte jag få lite ”vobbel” på bollen för att göra det svårt för målvakten. Det blev olyckligt för honom att han gjorde ett misstag.

Det har länge spekulerats i att Bale kan vara på väg att lämna Real Madrid och Manchester United har vid flera tillfällen pekats ut som en möjlig destination för honom. 

Bale vill lämna för att spela mer

Bale har själv varit förtegen gällande ryktena kring honom, men efter matchen öppnade han för att lämna Real under sommaren. 

– Det var en besvikelse att inte få starta, jag var väldigt besviken. Jag tyckte att jag har gjort mig förtjänt av det. Men när man kommer in från bänken handlar det om att göra skillnad, och det gjorde jag. Det är en dröm som blir sann, säger walesaren.

– Jag känner att jag måste spela varje vecka, det är någonting jag vill och känner att jag ska göra. Om jag inte kan göra det här måste jag göra det någon annanstans. Jag ska prata med min agent i sommar och se vad det finns för alternativ, fortsätter han.

Zinedine Zidane fick frågan om Gareth Bales framtid på presskonferensen efter matchen.

– Det är en komplicerad situation, alla har sina egna framtider att tänka på men det här är ändå ett lag i slutet av dagen. Jag försöker göra det bästa jag kan utifrån vad jag ser och hör, ibland behöver vissa spelare mer speltid. Jag förstår att Bale vill spela mer, han har bevisat att han gör skillnad så det är naturligt att han vill spela mer kontinuerligt, säger tränaren.

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se