Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Manchester City slipper avstängning

Foto: JERKO GRUBISIC VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/GRUBISIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: TGSPHOTO/REX SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/IBL REX FEATURES
Foto: ADAM DAVY/NMC POOL / STELLA PICTURES / PA
Foto: ANDREW YATES / REUTERS BILDBYRÅN

Manchester City stängdes av från spel i Champions League efter att ha brutit mot Uefas regler gällande Financial Fair Play.

Efter överklagan får City rätt.

Klubben slipper avstängning och får spela i CL de kommande säsongerna.

Den 14 februari kom beskedet att Manchester City portas från spel i Champions League de kommande två säsongerna, och även tvingas böta över 300 miljoner kronor. Klubben straffades av Uefa för att ha brutit mot det europeiska förbundets regler om Financial Fair Play.

Toppklubben hade i under två års tid varit under utredning, misstänkta för att ha överdrivit sponsorsummorna från stora sponsorn flygbolaget Etihad.

Läckta dokument ska då ha visat att en stor del av pengarna i själva verket kom från shejken Mansour bin Zayed Al Nahyan, klubbens ägare.

Slipper avstängning

Det bryter det mot Uefas regelverk om Financial Fair Play som hindrar ägare från att gå in och täcka förluster i klubbar till en viss mån.

City har förnekat anklagelserna och skrev bland annat i ett uttalande att Uefas beslutsprocess var ”bristfällig och konstant läckande”. Klubben överklagade sedan beslutet till Cas, Idrottens skiljedomstol. 

Nu kommer beskedet:

Manchester City slipper avstängning och får spela i Champions League.

Klubben får alltså rätt och får även reducerade böter. De behöver nu betala drygt 100 miljoner kronor.

”Manchester City välkomnar konsekvenserna av dagens beslut som en validering av klubbens ståndpunkt”, skriver City i ett uttalande om glädjebeskedet.

Cas kommer inom de närmsta dagarna meddela de fullständiga anledningarna bakom beslutet.

Uefa om att domen hävs:

”Cas ansåg att det inte fanns tillräckligt fullständiga bevis för att upprätthålla alla tidigare slutsatser i det här specifika fallet”, skriver organisationen.

https://twitter.com/GaryLineker/status/1282594184860499969