Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Champions League blir en miniturnering

Manchester City stängs av från Champions League
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: PHILIPPE LECOEUR, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Champions League avgörs med en miniturnering i Lissabon i augusti.

Det uppger tyska Bild.

Samtidigt framkommer uppgifter om att både kvartsfinaler och semifinaler kan komma att avgöras i enkelmöten.

– Det har diskuterats flera olika format och besked kommer den 17 juni, säger Uefa-veteranen Lars-Christer Olsson.

Först ska de återstående returmatcherna i åttondelsfinalerna, däribland Juventus-Lyon, Manchester City-Real Madrid, Barcelona-Napoli och Bayern München-Chelsea, spelas.

Sen har Uefa beslutat att anordna en miniturnering, eller en ”blitzturnering” som tyska Bild kallar det, där de åtta kvarvarande klubblagen gör upp om Champions League-titeln. Football-Italia skriver att det är troligt att såväl kvartsfinalerna som semifinalerna görs om och avgörs i enkelmöten innan det är dags för finalen.

Allt detta är planerat att genomföras i augusti och enligt Bild så har Uefa bestämt sig för att förlägga matcherna i Lissabon. Tidningen skriver att Frankfurt hade förhoppningar om att få stå värd för matcherna, men att man nu tvingas se sig besegrad av den portugisiska huvudstaden.

Även Moskva och Istanbul ska ha varit med i matchen, men valet ska till slut ha fallit på Lissabon.

Av flera olika anledningar.

Uppgifter: CL-slutspelet avgörs i Lissabon

Bland annat ska man ha tagit hänsyn till Portugals låga siffror vad gäller smittade och döda i covid-19 samt att Lissabon har flertalet arenor som svarar upp till det europeiska fotbollsförbundets krav. Detta samtidigt som det inte längre finns några portugisiska lag kvar i turneringen, vilket innebär att inget lag kommer få hemmaplansfördel.

Något som skulle ha skett ifall Frankfurt fått äran att stå värd då RB Leipzig är klart för kvartsfinal, samtidigt som Bayern München har 3-0 att gå på inför hemmareturen mot Chelsea i åttondelen.

Lars-Christer Olsson sitter sen flera år tillbaka i toppen av Uefas exekutiva kommitté. Men han kan inte bekräfta Bilds uppgifter.

– Det har diskuterats fler olika typer av format. Det måste man göra när man har en motståndare som coronaviruset. Man måste ha flera alternativ, säger han när SportExpressen ringer upp.

Han fortsätter:

– Det har inte varit något av alternativen som varit särskilt utpekat, men det finns en särskild arbetsgrupp som jobbar med de här frågorna och det kommer komma besked i samband med vårt möte den 17 juni.