Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Då avgörs Champions League

Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Liverpool är regerande mästare, men skickades ut av Atletico Madrid i årets slutspel - som plötsligt fick avbrytas.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
1 / 7

Champions League-finalerna ska spelas – men utan publik.

Det uppger brittiska Independent som hänvisar till källor.

Enligt den tyska tv-kanalen ZDF kommer matcherna att spelas i juli och augusti.

I eftermiddag har Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) videokonferens med de 55 medlemsnationerna med anledning av coronakrisens effekter på fotbollen. Från Sverige deltar generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Independent uppger att Uefa och stora fotbollsnationer som England, Spanien, Italien, Tyskland och Frankrike är överens om att de inhemska ligorna – på ett eller annat sätt – ska spelas klart innan säsongen 2020/2021 startar.

Enligt tidningens källor finns det också en samsyn om att herrarnas och damernas Champions League-finaler liksom Europa League-finalen ska spelas utan publik.

Enligt ZDF är planen att spela matcherna i juli och augusti.

När den europeiska toppfotbollen stoppades hade herrarnas Champions League och Europa League nått åttondelen på herrsidan och kvartsfinalen på damsidan.

Final i Istanbul

Finalen för herrarna var schemalagd till Istanbul den 30 maj, damernas till Wien sex dagar tidigare och kampen om pokalen i Europa League skulle ha spelats i Gdansk den 27 maj. Samtliga finaler har skjutits upp, men några nya damtum finns inte.

Även kvalet till herrarnas fotbolls-EM ska spelas klart. Fyra playoffmatcher skulle ha spelats 28 och 31 maj. Enligt ZDF kommer det att skapas ett landslagsfönster i augusti så att de matcherna kan spelas.

En annan fråga som lär diskuteras på Uefa-mötet är en eventuell flytt av damernas EM-slutspel i England från 2021 till 2022.

När både herrarnas EM och sommar-OS i Tokyo skjutits upp till nästa sommar finns det knappast plats för ytterligare ett stort fotbollsmästerskap.

Eller?

Norge emot EM-flytt

Det norska fotbollsförbundet är emot att flytta damernas EM. Det skulle sända fel signaler ur ett jämlikhetsperspektiv, enligt generalsekreteraren Pål Bjerketvedt.

Det är för tidigt att säga hur det kommer att sluta, men vår uppfattning är fortsatt att planerade mästerskap ska genomföras samtidigt som det görs plats för dem som flyttats, säger Bjerketvedt till NTB.Vi inser också att 2021 inte kommer att bli ett normalt år och att det kommer att finnas mästerskap som krockar och andra kanske får avgöras vid andra tillfällen än planerat. Men vi hoppas fortfarande att det är möjligt.