Wissam Ben Yedder firar ett av sina mål. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅNWissam Ben Yedder firar ett av sina mål. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Wissam Ben Yedder firar ett av sina mål. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO / PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURESFoto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO / PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
 Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO / PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

”Det mest förnedrande det här århundradet”

Publicerad

Manchester United är ute ur Champions League. 

Laget föll med 1-2 hemma mot Sevilla efter ett superinhopp från Wissam Ben Yedder. 

Nu sågas United stenhårt. 

– Det var inte en så dålig insats, säger José Mourinho. 

Det första mötet mellan lagen i Spanien slutade 0-0 och England fanns det stora förhoppningar och förväntningar på att Manchester United skulle göra processen kort med Sevilla och boka en plats i kvartsfinalen. 

Det blev inte som de trodde. 

De första 45 minuterna bjöd inte på vare sig särskilt många målchanser eller särskilt stor underhållning. 

Ben Yedder blev stor hjälte

Den andra halvleken blev något mer öppen och spelet böljade lite fram och tillbaka. Men matchen tog ordentlig fart först i den 72:a minuten. 

Då valde Sevilla att byta ut Luis Muriel och sätta in Wissam Ben Yedder som anfallare. 

Det gav utdelning. 

Två minuter senare tappade Paul Pogba markeringen på Pablo Sarabia som ohotad utanför Uniteds straffområde hittade fram till Ben Yedder som vackert placerade in 1-0 för Sevilla. Fyra minuter senare kunde samma Ben Yedder övermanna Ashley Young i straffområdet och skalla in 2-0. 

 

Enligt StatsZone var det de två första gångerna han nuddade bollen i matchen. 

https://twitter.com/StatsZone/status/973671127263465472

United buades ut av publiken

Ridå för United som då behövde göra tre mål för att avancera, även om de gav det ett försök. Romelu Lukaku lyckades reducera med sex minuter kvar och kort efter det skrek United på domaren då Simon Kjaer stod för en misstänkt hemåtpass till sin målvakt. 

De fick dock inget gehör - och mer än så blev det inte. Sevilla är vidare efter 2-1 totalt. Efter slutsignal buades Unitedspelarna ut av hemmapubliken. 

Kritiken lät inte vänta på sig. Viasats programledare Ola Wenström kallar uttåget för ett "pladaskfiasko" och Manchester Evening Newskrönikören Samuel Luckhurst skriver: "Det är Uniteds mest förnedrande uttåg ur Champions League det här århundradet". 

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/973676921300111360

– De ser ut som ett lag av främlingar som bara har kastats ihop, säger Unitedikonen Rio Ferdinad. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag