Foto: ANTHONY ANEX / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTHONY ANEX / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTHONY ANEX / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

United höll nollan i Lindelöfs debut

Publicerad

Manchester United vann CL-premiären.

Och Victor Nilsson Lindelöf fick äntligen göra debut.

Nu hyllas svensken i brittiska medier.

"Det eldade på hans självförtroende", skriver Manchester Evening News.

Manchester United är tillbaka i Champions League.

José Mourinhos lagbygge tog den långa vägen till turneringen genom att ta hem Europa League-finalen i Stockholm i våras – och under tisdagen besegrades Basel i CL-premiären.

Marouane Fellaini hoppade in i stället för Paul Pogba, som tvingades utgå skadad redan efter 17 minuters spel, och satte 1-0 på Old Trafford. I den andra halvleken passade Marcus Rashford och Romelu Lukaku på att göra sina första mål i Champions League och slutresultatet skrevs till slut till klara 3-0.

Bakåt då?

Victor Nilsson Lindelöf gjorde tävlingsdebut hemma på Old Trafford efter att ha petats under inledningen av Premier League-säsongen. Svensken stod för en stabil insats i mittförsvaret tillsammans med Chris Smalling och får fina omdömen efter debuten i Manchester United.

Svensken slog 72 passningar i matchen, flest av alla, och hade också flest passningar med rätt adress (96 procent).

GUIDE: Spelschemat i Champions League 17/18 – allt du behöver veta 

Victor Nilsson Lindelöf får fina betyg

Daily Mirror belönar den svenske 23-åringen en sjua i betyg, endast Romelu Lukaku får en åtta av tidningen.

"Idealt för hans acklimatisering. Bra i passningsspelet, otestad i defensiven", skriver tidningen.

Även Manchester Evening News ger Nilsson Lindelöf en sjua i betyg och motiverar betyget så här:

"En tidig djupledsboll till Young eldade på hans självförtroende och bortsett från ett misstag i slutet av den första halvleken hade han en relativt lugn kväll".

Tidningen Daily Express är inne på samma spår och ger även de sju i betyg för Victor Nilsson Lindelöf.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag