Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Underbarnet ska bli den yngste någonsin

Foto: Revierfoto via www.imago-images.de / Imago Sportfotodienst
Foto: Action Press/Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without p

Borussia Dortmund har en plan. 

Klubben planerar att göra underbarnet Youssoufa Moukoko till den yngste spelaren i Champions League någonsin. 

Supertalangen är 16 år gammal. 

Youssoufa Moukoko skrev på för Borussia Dortmund från FC Sankt Pauli när han var tolv år gammal, och redan då gjorde han debut för det tyska U17-landslaget där han sammanlagt gjorde 90 mål på 56 matcher. Sedan flyttades han upp till U19 och gjorde 44 mål på 30 matcher. I dag är Moukoko 16 år gammal och har debuterade i U20-landslaget tidigare i september. 

I Tyskland betraktas 16-åringen som ett fenomen och har sedan ett par månader tillbaka fått träna ihop med Dortmunds a-lag, då var han bara 15 år. 

Kan bli yngst någonsin

Nu kan han skriva historia – i Champions League. 

Franska radiokanalen RMC rapporterar att Borussia Dortmund vill skriva in honom i B-listan till Champions League-gruppspelet. Det innebär att han blir tillgänglig och kan alltså göra debut i världens bästa klubblagsturnering, blott 16 år. I så fall skulle det betyda att han blir den yngste spelaren någonsin att spela CL. 

Tidigare rekordet hade Anderlechts Celestine Babayaro. Då var han 16 år och 86 dagar gammal när han debuterade i Champions League 1994.