Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tycker de ses som för stora favoriter

Foto: TOMAS RUBIA / / CORDON PRESS/IBL CORDON PRESS
Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX / PHILIP OLDHAM/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Kvartsfinalerna i Champions League är lottade och blir en rysare.

SportExpressens Thomas Wilbacher går igenom de fyra mötena och bedömer sannolikheten för vilka lag som tar sig vidare.

Ajax - Juventus 

Chans att gå vidare i procent: 30-70

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA

Kommentar: Juventus är tveklöst nöjda med lottningen och kliver upp som andrahandsfavoriter till slutsegern efter lottningen. Nu höjer många varningens finger för Ajax, helt rätt, men oavsett holländarnas fantastiska säsong och deras högkompetenta trupp så ändrar inget det faktum att Juventus är stora favoriter i det här dubbelmötet. Allt måste stämma för Ajax om de ska lyckas ta sig ytterligare ett steg till i CL. Juventus får dessutom tillbaka flera skadade spelare till mötet.


Liverpool - Porto

Chans att gå vidare i procent: 90-10

Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO IMAGES / MORITZ MÜLLER/IBL IMAGO SPORTFOTODI

Kommentar: Liverpool är enorma favoriter när de tar sig an Porto. Samtidigt som Jürgen Klopps mannar går en stenhård strid mot Man City om Premier League-titeln kan de alltså utan att göra av med allt för mycket energi ta sig till en semifinal i Champions League. Redan nu är det en säsong som doftar succé men utan titlar kommer supportrarna inte kunna fira. Porto får spänna fast säkerhetsbältet ordentligt och be till Fru Fortuna om det här ska gå vägen.


Tottenham - Manchester City

Chans att gå vidare i procent: 25-75

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN

Kommentar: Spurs krånglade sig först vidare från gruppen men visade sedan att de verkligen har i slutspelsfasen att göra genom att enkelt skicka ut Borussia Dortmund ur turneringen. Men oavsett Harry Kanes form eller Mauricio Pochettinos taktiska förmåga så inleder de dubbelmötet som stora underdogs. Pep Guardiola har ett stort mål den här säsongen och kommer rotera bort ligaspelet om det så behövs för att ta sig vidare till semifinal. City går vidare, annars vore det en stor skräll. 


Manchester United - Barcelona

Chans att gå vidare i procent: 40-60

Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kommentar: Jag tror att Barcelona kommer vara lite för stora favoriter i folks införtips och när det diskuteras potentiella semifinallag runt kaffeapparaterna de kommande veckorna. Barcelona är så klart favoriter men se upp för Manchester United som har ett lag som på papperet i alla fall borde kunna rubba katalanerna en bra dag. Med pistolen mot tinningen säger jag att Barcelona tar sig vidare men jag räknar absolut inte bort Ole Gunnar Solskjaers pånyttfödda Manchester United.