Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingades bryta redan i paus: ”Risk att spela”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK valde att starta med Per Karlsson som varit skadad i veckan.

Men mittbacken tvingades kliva av redan i paus.

– Det var en risk att spela i dag, vaden orkade inte, säger trotjänaren.

Per Karlsson har dragits med en skada i vaden sedan han tvingades kliva av i det allsvenska mötet mot Kalmar FF den 6 juli. Mittbacken missade först den första matchen mot Ararat-Armenia och även helgens möte med Elfsborg i allsvenskan.

I kvällens returmöte i Champions League var Per Karlsson tillbaka från start men han kunde bara spela en halvlek innan han byttes ut i paus mot Rasmus Lindkvist.

– Jag har haft vadproblem sedan Kalmarmatchen och inte tränat ordentligt. Det var en risk att spela i dag. Jag har inte slagit upp något, men vaden orkade inte, säger han.

Karlsson: ”Ska göra allt för att spela nästa”

Hur känns det nu?

– Inte så allvarligt men hade det känts bra så hade jag fullföljt matchen.

Det är tätt mellan matcherna nu, hinner du vila upp dig?

– Man får göra det bästa av situationen. Det är synd för mig att matcherna ligger så tätt. Jag ska göra allt för att spela nästa.

På presskonferensen förklarade assisterande tränaren Patric Jildefalk beslutet att byta ut Karlsson i paus.

– Per Karlsson är tillbaka från skada och kände av skadan lite. Vi behövde inte chansa när matchen står och väger. Vi tog det beslutet och det blev rätt och bra.