Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Riskerar att åka ur efter missräkning

Xavi.
Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOC / BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOC / BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Missräkning för Barcelona. 

I måstematchen mot Benfica blev det 0-0 – nu riskerar ”Barça” spel i Europa League.

– Vi förtjänade mycket mer, säger Xavi i C More.  

Det är nya (nåväl) tider i Barcelona. Efter Ronald Koeman har ikonen Xavi Hernandez tagit över. Spanjoren inledde sejouren med en seger i derbyt mot Espanyol. Lördagens match slutade 1-0 efter mål av Memphis Depay. 

Tre dygn senare var det dags för det stora testet och första Champions League-matchen som Barcelona-tränare för Xavi. Det var också en måstematch. Storklubben tog emot Benfica på Camp Nou och vid seger hade de kunnat blicka fram emot slutspelet. 

Riskerar spel i Europa League till våren

Men istället blev det en missräkning. Barcelona hade svårt att komma till målchanser och efter en mållös förstahalvlek skruvades tempot upp. 

Frenkie de Jong kom närmast ett ledningsmål men nicken räddades av Benfica-målvakten ut till hörna. Närmare än så kom inte hemmalaget och matchen slutade 0-0. 

– Vi spelade bra och förtjänade mer. Men det är fotboll, i slutändan är det resultatet som spelar roll, säger tränaren Xavi Hernandez i C More. 

Resultatet innebar att Barcelona riskerar att åka ur Champions League redan efter gruppspelet. I den sista matchen väntar nämligen giganten Bayern München på bortaplan. Vid förlust eller kryss så kan Benfica gå om, men då krävs det att de slår Dynamo Kiev. Det är i alla fall upplagt för en superrysare i grupp E. 

ANNONS: Streama UEFA Champions League - bara på Telia och C More.


Se målet som släckte MFF:s Europadröm

Se alla höjdpunkter från matchen