Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Totala mardrömmen för United: ”En käftsmäll”

David De Gea tappar in 2-0. Foto: Viasat
De Gea deppar. Foto: Viasat
Leo Messi firar sitt mål. Foto: Viasat

Manchester United är utslaget.

Barcelona vann med 3-0 hemma på Camp Nou efter en supertavla från målvakten David de Gea.

Och efter dubbla mål från en viss Leo Messi.

– Det var klar skillnad mellan lagen i dag, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Barcelona hade 1-0 att gå på efter den första kvartsfinalen på Old Trafford.

Katalanerna öppnade returen på Camp Nou svajigt och Marcus Rashford hade ett avslut i ribban direkt. Hemmalaget ropade efter straffspark i inledningen och de såg ut att få en.

Ivan Rakitic föll i straffområdet efter Freds till synes klumpiga försvarsspel. Den tyske domaren Felix Brych pekade på straffpunkten, men ändrade sig efter att ha använt sig av VAR-granskning.

Manchester United kunde pusta ut.

I alla fall tillfälligt.

Men i matchminut 16 kom så Barças ledningsmål då Leo Messi flöt fram mot straffområdet och bände in 1-0 med vänsterfoten. Det var argentinarens första kvartsfinalmål i Champions League sen 2013.

Supertavla av David de Gea mot Barcelona

Och när förbannelsen ändå var bruten kunde superstjärnan passa på att göra ytterligare ett fyra minuter senare.

Den här gången fick han rejält med hjälp.

Avslutet med högerfoten var allt annat än hårt, men Manchester United-keepern David de Gea stod för en prakttavla och fumlade in bollen i mål. 

– Det här måste kännas som en rejäl käftsmäll. Det är ett rejält misstag och en boll som han ska ta alla dagar i veckan, säger experten Glenn Strömberg i Viasats sändning.

Med halvtimmen kvar ökade Philippe Coutinho på Barças ledning till 3-0 med ett vackert distansskott i De Geas vänstra kryss. Där och då behövde Manchester United göra fyra mål för att gå vidare till semifinal. En uppgift som blev allt för svår för Ole Gunnar Solskjaers gäng.

Barcelona höll undan på klassiskt Barça-manér och det var närmare 4-0 än 3-1. Den spanska jätteklubben vann till slut med 3-0 och ställs mot Liverpool eller Porto i semifinalen.

För Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer är det bara att konstatera att CL-säsongen är över.

Det blev inget nytt ”Paris-mirakel”.

– Vi gjorde det bra som tog oss hit. I dag kunde vi se skillnaderna mellan de här två lagen. Deras kvalitet i avslutsfasen är outstanding. Vi trodde att vi hade något på gång under första kvarten, sen gjorde de två mål på fyra minuter, säger Solskjaer.