Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svårare än det låter - det är mitt bästa tips”

Rolfö och Wolfsburg möter Lyon.Foto: DANIELA PORCELLI/SPP VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/SPORTS PRESS PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.D
Nents expert Johanna Frisk.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I kväll avgörs Champions League-finalen mellan Wolfsburg och Lyon.

Då kommenterar experten Johanna Frisk sin första stora final för Nent Group.

– Jag skulle säga att chanserna ändå är relativt stora att vi får en svensk segrare i kväll, säger Frisk.

 

Sändningen av finalen startar 19.30 i Viaplay/TV10.

I kväll avgörs till sist damernas Champions League-final under den segdragna corona-säsongen 2019/2020.

Favoriten Lyon har vunnit Champions League fyra år i rad och på den andra sidan står Fridolina Rolfö som sköt Wolfsburg till final med matchens enda mål mot Barcelona i semin.

– Det är superkul, inte minst då Rolfö sköt Wolfsburg till final. Det är viktigt att vi har svenska spelare som syns i de här sammanhangen, säger Viaplays expert Johanna Frisk.

Hon tror att Wolfsburg har chans att rå på Lyon i finalen.

– Även om jag håller Lyon som vassare skulle jag säga att chanserna ändå är relativt stora att vi får en svensk segrare i kväll. Det blir helt säkert en tajt match, och det blir de små detaljerna som avgör, säger hon.

Johanna Frisk kommenterar CL-finalen

Radiosportens Johanna Frisk, 34, har både kommenterat matcher samt agerat studioexpert under Viaplays Champions League-sändningar. 

I kväll kommenterar hon finalen Wolfsburg–Lyon tillsammans med Henrik Strömblad (19.30 i Viaplay/TV10). 

– Det har verkligen varit roligt och utvecklande att pröva vingarna på Viaplay, även om jag trivs otroligt bra på radion. Jag älskar att kommentera, zoona in och nörda ned mig, säger Frisk. 

Frisk har själv spelat två Champions League-finaler (då Womens Cup) med Umeå, mot Arsenal 2007 och Frankfurt 2008. Det blev förlust i båda och hon berättar att det fortfarande svider. 

– Mitt bästa tips till Fridolina är att njuta, och det kan vara svårare än det låter. Men när man sitter och summerar en karriär så är en Champions League-final bland det största man kan vara med om. Då är det viktigt att även njuta av stunden, säger Frisk.