Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Supertalangens succé – jagas av storklubbar

Foto: SEDAT SUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett mål och en målgivande passning.

Supertalangen Jude Bellingham, 18, låg bakom allt när Dortmund slog Besiktas.

Samtidigt gör sig flera storklubbar redo att buda på spelaren.  

Jude Bellingham slog igenom stort förra säsongen. Jättetalangen värvades från Birmingham i Championship till Dortmund och gjorde avtryck direkt.

Engelsmannen startade bland annat mot Manchester City och Paris Saint-Germain i Champions League-slutspelet, och var en del av det engelska landslag som tog silver i sommarens EM. 

Den här säsongen har Bellingham tagit ytterligare ett kliv. I Dortmunds Champions League-premiär mot Besiktas hittade 18-åringen målet efter bara 20 minuter. Bellingham tog en djupledslöpning, tog med sig Thomas Meuniers passning på bröstet och sköt på volley.

– Fin kontroll. Han tar ner den på bröstet och skjuter innan den ens hinner studsa. Väldigt fint mål, säger experten Kim Källström i C Mores sändning. 

I slutet av första halvlek höll sig Bellingham framme igen. Den här gången serverade han en viss Erling Braut Haaland ett öppet mål med en läcker passning när norrmannen ökade på till 2-0. 

Storklubbarna redo att buda på Bellingham

Jude Bellinghams succé i Tyskland har inte gått obemärkt förbi. Enligt brittiska medier är flera storklubbar redo att ge sig in i jakten på Bellingham. Manchester City, Chelsea och Liverpool ska alla vara intresserade.

Men i takt med att spelarens prestationer på planen blir allt bättre ökar priset.

Enligt Bild kräver Dortmund en miljard för att släppa sin guldklimp. I somras sålde Dortmund Jadon Sancho till Manchester United för nästan 870 miljoner kronor. 

KVÄLLENS MATCHER

Besiktas - Dortmund 1-2

FC Sheriff - Sjachtar Donetsk 2-0

Inter - Real Madrid 0-1

Atlético Madrid - Porto 0-0

Club Brügge - PSG 1-1

Liverpool - Milan 3-2

Manchester City - RB Leipzig 6-3

Sporting - Ajax 1-5