Manchester United-spelarna protesterar vilt mot domaren. Foto: TV6.Manchester United-spelarna protesterar vilt mot domaren. Foto: TV6.
Manchester United-spelarna protesterar vilt mot domaren. Foto: TV6.
CSKA Moskva-spelarna firar! Foto: TV6.CSKA Moskva-spelarna firar! Foto: TV6.
CSKA Moskva-spelarna firar! Foto: TV6.

Stort kaos när United släppte in mål hemma

Publicerad

Manchester United ligger under mot CSKA Moskva – efter ett mycket märkligt ledningsmål.

Unitedbackarna ropade efter offside – men domarna godkände målet trots protesterna från hemmalaget. 

Manchester United tryckte på för ett ledningsmål under långa perioder av den första halvleken mot CSKA Moskva. Men i den 45:e minuten var det gästerna från Ryssland som spräckte nollan på Old Trafford.

Men målet frambringade stora protester bland hemmalagets backar. Bollen letade sig in till Vitinho i mitten av straffområdet, vars avslut gick via Alan Dzagojevs rygg rakt in i mål. 

Uniteds spelare ropade på offside - förgäves.

Offsiden upphävdes av Manchester Unitedbacken Daley Blind som vid tillfället låg utanför planen, bakom kortlinjen, efter att att ha fullföljt en glidtackling. Trots det räknades han som en del av spelet och upphävde offsiden. 

 

LÄS OCKSÅ: Pinsamma missen inför Uniteds match

 

Förvirringen efter baklängesmålet

Först trodde såväl spelare som kommentatorer att målet är 

– Det känns som att det skulle vara offside. Men Blind är ju utanför planen, säger Glenn Strömberg i Viasats sändning.

Hans kollega Anders Bjuhr förklarar reglerna. 

– Domaren har inte godkänt att han är utanför planen, och då räknas han fortfarande som att han är en del av spelet, säger  Bjuhr. 

Matchen mellan Manchester United och CSKA Moskva pågår.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag