Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stormatchen kommer att spelas utan publik

Coronaviruset fortsätter att sprida sig. Flera sportevenemang ställs in eller spelas utan publik. Även OS i Tokyo riskerar att flyttas fram. Se rapporten.
Det finns en överhängande risk att det är helt tyst på läktarna mellan PSG och Dortmund på onsdag.Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
Inga bengaler på onsdag.Foto: CHRISTOPHE KARABA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: INDERLIED/KIRCHNER MEDIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/KIRCHNER-MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Champions League-åttondelen mellan Paris Saint-Germain och Dortmund kommer att spelas inför tomma läktare – på grund av coronaviruset. 

– Alla sammankomster på över 1 000 personer är från och med nu otillåtna, säger landets hälsominister Olivier Véran. 

Det var under söndagskvällen som Frankrikes hälsominister, Oliver Véran, gick ut med att regeringen nu förbjudit stora folksamlingar till följd av spridningen av coronaviruset.

– Alla sammankomster på över 1 000 personer är från och med nu otillåtna, säger landets hälsominister Olivier Véran. 

Enligt Véran gäller inte beslutet sammankomster som anses viktiga för samhälles, såsom demonstrationer. 

Beslut togs under måndagen

Enligt L'Équipe vill det franska idrottsdepartementet att idrottsevenemang ska spelas inför tomma läktare. Men trots det så är det upp till den lokala polismakten att fatta det yttersta beslutet, med människors säkerhet i fokus. 

PSG hade inte hört någonting från myndigheterna under söndagskvällen, men trenden i Frankrike går mot att fotbollsmatcher, inklusive Champions League, kommer spelas inför tomma läktare i vår, skriver L'Équipe. 

Hur det kommer påverka matchen mellan Paris Saint-Germain och Borussia Dortmund är nu klart – matchen spelas utan publik. Beslutet togs under måndagsförmiddagen och Paris poliskår meddelade beslutet via Twitter. 

”Polisen har fattat beslutet att matchen mellan #PSGBVB kommer att spelas bakom stängda dörrar.”

https://twitter.com/prefpolice/status/1236962316186419201
Inter kan tvingas till 23 matcher på 12 veckor om de går långt i Europa League och ska spela klart de uppskjutna matcherna i serie A. Steven Zhang, president i Inter, är inte orolig.