Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora succén: Vinner CL för femte året i rad

Lyon firar Saki Kumagais 2-0-mål.Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP TT NYHETSBYRÅN
Fridolina Rolfö i aktion.Foto: DANIELA PORCELLI/SPP VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/SPORTS PRESS PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.D

Lyon vann Champions League-finalen mot Wolfsburg med 3-1.

Klubben får därmed fira sin femte CL-titel på lika många år.

– Vi ska stå raka i ryggen, vi mötte ett bättre motstånd, säger Fridolina Rolfö i TV10 efter finalen.

Fridolina Rolfö spelade från start när Champions League-finalen på Estadio Anoeta avgjordes under söndagskvällen.

Hennes Wolfsburg var underdogs mot Lyon som hade vunnit den mest prestigefyllda klubblagsturneringen fyra år i rad och Eugénie de Sommer inledde målskyttet för Lyon i den 25:e minuten. Hon tog tillvara på en retur som gick rakt ut från Friederike Abt i Wolfsburgs mål.

Lyon vann Champions League

Strax innan första halvlekens slut utökade också japanskan Saki Kumagai till 2-0 med ett kanonskott utanför straffområdet.

Alexandra Popp reducerade för Wolfsburg en knapp kvart in i andra halvlek efter att Fridolina Rolfö varit inblandad i förarbetet men det tyska laget lyckades inte forcera in något kvitteringsmål.

– Jag tycker ändå vi går in i halvtid med en känsla av att vi kan vända matchen. Ingenting är omöjligt och vi ska göra tre mål. Det var allt som gällde där och då men det räckte inte hela vägen, säger Fridolina Rolfö i TV10.

I stället för 2-2 styrde isländskan Sara Björk Gunnarsdóttir, som precis lämnade Wolfsburg, in 3-1 två minuter innan full tid.

”Vi mötte ett bättre motstånd”

Resultatet innebär att Lyon får fira sin femte (!) raka Champions League-titel. Tungt för Wolfsburg som nu stått för motståndet i tre av finalerna som Lyon vunnit.

– Jag är så klart oerhört besviken. Vi gick in med inställningen att vinna matchen, säger Fridolina Rolfö.

Hon får nöja sig med liga- och cuptitel i Tyskland.

– Det hade varit grädde på moset att få med en vinst i dag. Men vi ska stå raka i ryggen, vi mötte ett bättre motstånd, säger Rolfö.

Lyons Lucy Bronze förklarar en del av hemligheten bakom sitt lags framgång efter matchen.

– Att få så många superstjärnor att gå ihop och spela tillsammans som ett lag är fenomenalt. Det är därför Lyon varit framgångsrikt så länge, säger hon i TV10.

Vad hände precis? Fyraåringen viral efter fullträffen.