Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora bråket kring Messi: ”De får skylla sig själva”

Snart löper Messis kontrakt med Barcelona. Var han tar vägen efter det är ännu oklart.
Foto: SOPA IMAGES / CARLOS GIL / SOPA IMAGES/SIPA US SIPA USA
Neymar drömmer om att spela med Messi igen.
Foto: EUGENE HOSHIKO / AP TT NYHETSBYRÅN
Barcelonas tränare Ronald Koeman.
Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS BILDBYRÅN

PSG:s uppvaktande av Lionel Messi har väckt gammalt groll mellan dem och Barcelona. 

Nu drabbar jättarna samman i Champions League - i ett dubbelmöte som kan bli Messis sista stora framträdande i klubben. 

– Barça får skylla sig själva, säger C more-experten Marcelo Fernandez. 

Det var beskedet som chockade en hel fotbollsvärld. Spelaren som burit blått och rött sedan han var 13 år och sammanlagt gjort över 650 mål för sin klubb gick ut med att han ville lämna Barcelona under sommaren 2020. Efter en längre tids konflikt med klubbledningen hade den argentinska spelaren Lionel Messi fått nog. Manchester City beryktades vara destinationen och Messi försökte använda sig av en klausul i sitt kontrakt för att få lämna den spanska klubben gratis. 

Tvisten blev långdragen. Barcelona hade juridiken på sin sida och Messi tvingades stanna ytterligare ett år. Nu närmar sig sommaren då världens bäste fotbollsspelare för första gången i sin karriär är ute på marknaden. Den franska storklubben PSG visar högljutt intresse. 

– Just dom här två klubbarna har ju en lite infekterad relation sedan tidigare, både med Neymar-affären och även vid ett tidigare skede när Barcelona ville ha Verratti och PSG inte släppte honom, säger C more-experten Marcelo Fernandez. 

Flera spelare i den franska storklubben, och forna kolleger till Messi, har uttryckt en önskan om att få spela med honom igen. Även PSG:s sportchef Leonardo har inte kunnat dölja sin önskan om att värva Messi. 

Franska tidningen France Football prydde sitt senaste omslag med photoshoppad bild av en leende Leo Messi iförd en PSG-tröja. Efter att PSG-mittfältaren och argentinaren Ángel Di María sagt att han hoppas att Messi går till PSG i sommar gick topplocket på Barcelonas tränare Ronald Koeman. 

– Det är respektlöst att prata så mycket om Leo när han fortfarande spelar för Barcelona, särskilt innan en Champions League-match mot dem, säger Koeman enligt Sky Sports. 

Även spanska medier har gått ut med starka reaktioner på France Footballs omslag. De spanska tidningarna Sport och Mundo Derpotivo ryter ifrån med ord som ”Fullständiga trakasserier”. Sport fortsätter att diskutera kring att France Football går händelserna i förväg när de klär Messi i den franska storklubbens tröja. PSG-tränaren Mauricio Pochettino tycker inte att PSG har agerat respektlöst. 

– Vi pratar om en tidning som inte har någonting med PSG att göra. När en spelare pratar så pratar han med sina känslor, det är ingen kontrovers i det. Vi har inte vid något tillfälle agerat respektlöst. Vi har inte vid något tillfälle agerat felaktigt, säger Pochettino till RMC.

Barcelona får skylla sig själva 

Marcelo Fernandez anser inte att det är fel av PSG att prata öppet om Messi. 

– Jag kan förstå att de [Barcelona] kanske tycker det men då skulle de ju ha förlängt med honom i ett tidigare skede. Hans avtal går ju ut. Redan den första januari var han ju fri att prata med vilka klubbar han ville. Det är Barcelona som inte har skött sina affärer på ett korrekt sätt, så de får ju bara skylla sig själva i det här fallet, säger han. 

Fernandez tror att Messis framtid i Barcelona hänger på klubbens kommande presidentval, som äger rum den 7 mars.

 – Jag tror att han väntar ut presidentvalet. Lite beroende på vem som blir president och vilken sportlig satsning de gör så tror jag han blir kvar i Katalonien, säger han. 

Om Messi inte förlänger sitt kontrakt med Barcelona så tror Fernandez att PSG är det mest troliga valet.  

– Om det är någon klubb han skulle kunna gå till är det PSG. Jag tror inte att han går till någon annan, säger han. 

Förtroendet för Messi intakt hos fansen

Trots skriverier, rykten och läckta kontrakt tror Fernandez att fansens förtroende för Messi är intakt. 

– Messi är orubbad. Han är nummer ett. De stora problemen är väl egentligen hur man har skött klubben från presidenthåll, som Bartomeu och Rosell innan. Alla förväntade sig nog att Messi skulle tjäna stora pengar, säger Fernandez.

Tisdagen den 16 februari välkomnar Barcelona PSG på Camp Nou i Champions Leagues åttondelsfinal. Fernandez kan inte tydligt tippa på vem som går av planen som segrare, även om han någonstans hoppas att Barcelona vinner. 

– Det ska bli roligt att se den matchen mellan Neymar och Messi. Jag hoppas någonstans på att Barça ska vinna det här men jag tror kanske att deras defensiv inte är tillräckligt bra. PSG har ju Mbappé och Di María. Om de kan kontra mot Barças högt stående backlinje, då tror jag att de får det svårt. PSG blir ju inte satta under press heller under ligan så det är en öppen match, säger han. 

Tränaren efter Zlatans bedrift: ”En mästare”