Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Stor utmaning – jag ser likheter med AIK”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

AIK besegrade Ararat-Armenia och är vidare till den andra kvalomgången.

Där står slovenska Maribor för motståndet.

– Maribor är verkligen en nöt att knäcka, säger Per Karlsson.

– Det är ett bra lag som har Europaerfarenhet, säger Tarik Elyounoussi.

AIK stod för en blixtinledning på den andra halvleken. Henok Goitom och Sebastian Larsson bidrog till att AIK gick upp i en komfortabel 3-0-ledning.

”Ett lag med Europaerfarenhet”

Men i den 77:e minuten stod Karol Mets för en felpassning som ledde till att gästerna reducerade till 3-1. Trots en del dramatik mot slutet kunde AIK stänga matchen och ta sig vidare till den andra kvalomgången av Champions League.

Nu väntar ett dubbelmöte mot slovenska Maribor som slog ut isländska Valur, och som så sent som säsongen 2017/2018, spelade i gruppspelet av Champions League.

– Jag har hört att de varit i Champions League för ett par säsonger sedan. Det är ett bra lag som har Europaerfarenhet. Det kommer att bli svårt för oss, så är det bara. Men vi ska kämpa om det, säger Tarik Elyounoussi.

Mets: ”Det är en stor utmaning”

Mittbacken Per Karlsson, som tvingades kliva av i paus då han fick en känning i sin skadade vad, tror att motståndet från Slovenien blir tufft.

– Det är ett bra lag. Man har spelat många matcher, men de här matcherna är något extra. Maribor är verkligen en nöt att knäcka. Jag ska göra allt för att vara tillbaka då.

Hur känns det att gå vidare?

– Fantastiskt. Jag spelade inte första matchen men kände i dag att Ararat är ett lag vi ska gå vidare mot. Det blir alltid en psykologisk påfrestning när de gör 3-1, en studs kan förändra allt. Man ska inte vara arrogant. Vi går vidare nu och blickar framåt.

Karol Mets ser fram emot en ny kvalrunda.

– Det är ett bra lag. Jag vet om att Maribor har en fin arena med grymma supportrar så jag ser vissa likheter med AIK. Det är en stor och bra utmaning, säger Mets.

Salétros om framtiden och Maribor

Anton Salétros håller med sina lagkamrater.

– Jag har en lagkamrat i Rostov som är från Maribor. Jag ska prata med honom och se vad vi kan få reda på. Han spelade där när han var yngre, säger mittfältaren.

– Maribor har en bra historia när det gäller att ta sig till gruppspel i Europa. Det är ett bra lag, vad jag vet.

Tror du att det är stor skillnad mellan Ararat och Maribor?

– Jag tror det är en nivå högre. Maribor har tradition av att komma långt i olika turneringar i Europa, vi kommer gå igenom den matchen men det blir tufft.

Vad vet du om din framtid?

– Jag är här i morgon i alla fall. Det är under förhandlingar mellan Rostov och AIK så vi får se. Bollen ligger hos Rostov.