Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor spelarkris i Ajax inför Champions League-mötet

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Positiva covid-19-test stör flera klubbar inför veckans Champions League-fotboll. Värst drabbat är Ajax som har hela elva smittade spelare. ”Bara 17 spelare reser till Danmark för matchen mot FC Midtjylland”, skriver klubben på Twitter.

Elva spelare i Ajax har testat positivt för covid-19, bara en dag före Champions League-mötet borta med danska Midtjylland, rapporterar RTL Nieuws. Enligt uppgifterna har laget inte gått ut med några namn på de smittade spelarna, men klubben skriver själv på Twitter att man endast reser med 17 spelare till Danmark.

Och Ajax är inte ensamt om att drabbas av coronafall. Sex Dynamo Kiev-spelare har testats positivt inför onsdagens CL-match borta mot Barcelona. Även fem ledare, bland annat assisterande tränaren Emil Karas, har lämnat positiva testsvar, meddelar den ukrainska klubben.

Spelarna i fråga – ukrainarna Heorhij Tsitajisjvilyj, Denys Harmasj och Mykola Sjarapenko, dansken Mikkel Duelund och rumänen Tudor Baluta – mår alla bra och samtliga har självisolerat sig.

Militão missar troligen match

Även Real Madrid har fått ett troligt coronaavbräck. Den brasilianske backen Éder Militão har testats positivt och missar troligen tisdagens hemmamatch mot italienska Inter, meddelar den spanska storklubben. Éder Militão måste få ett negativt testsvar senast sex timmar före avspark för att få spela.

”Alla andra spelare och ledare i A-laget, liksom alla anställda som jobbar i direkt anslutning till dem, har testats negativt”, skriver Real.

”Nu drabbade det oss”

Även Bayern München är drabbat. Backen Niklas Süle är isolerad i hemmet efter att ha testats positivt, och 25-åringen missar definitivt tisdagens bortamatch mot Salzburg.

– Det har varit många fall i de bästa ligorna och nu drabbade det oss. Vi får acceptera det och hoppas att det stannar vid ett positivt test, säger Bayern Münchens tränare Hansi Flick.