Stjärnan bakom säker seger i CL

Foto: SZILVIA MICHELLER / MATTHIAS KOCH VIA W / IMAGO IMAGES/MATTHIAS KOCH WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ISTVAN DERENCSENYI/SHUTTERSTOCK / ISTVAN DERENCSENYI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester City tog en säker seger i Champions League.

Borta mot Borussia Mönchengladbach vann laget med 2-0 efter mål och assist från Bernardo Silva.

– Det var en bra match för oss, en fin seger. I den här turneringen kan man göra ett misstag och så är man ute, säger Silva till BT Sport.

Manchester Citys form är den bästa i klubbens historia och segertåget fortsatte i Champions Leagues åttondelsfinal under onsdagskvällen.

Borta mot Borussia Mönchengladbach (matchen spelades dock i Ungern eftersom Manchester City inte fick resa in i Tyskland) tog laget ledningen i den 29:e minuten efter ett väl avvägt inlägg från João Cancelo.

Han prickade pannan på Bernardo Silva som nickade in 0-1.

– Han (João Cancelo) är en fantastisk spelare. Jag spelade med honom i sju år i Benfica, vi kommer från samma årskull. Vi har bra samarbete. Han vet hur han ska tajma med mig och jag vet hur bra han är på att lägga sådana bollar, säger Bernardo Silva till BT Sport efter matchen.

Bernardo Silva: ”Inte avslutat än”

Han gjorde ett ovanligt mål med huvudet – där han inte brukar vara den giftigaste spelaren.

– Vanligtvis är jag inte det. Jag försöker träna mycket. Jag tycker att jag hade tur i natt med att Joao (Cancelo) gav mig en jättebra boll. Jag är glad över att göra mål och hjälpa laget, säger Bernardo Silva.

Han spelade sedan fram Gabriel Jesus i den andra halvleken och brasilianaren vräkte sig fram och fick in 0-2.

– Det var en bra match för oss, en fin seger. I den här turneringen kan man göra ett misstag och så är man ute. Vi försökte spela enkel fotboll och inte göra några misstag, säger Bernardo Silva.

– Det är inte avslutat än men det är en bra seger. 

Manchester City vann med 2-0 och glädjande för laget var också att Sergio Agüero gjorde comeback efter att ha haft covid-19.

Returmatchen spelas den 16 mars.