Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spanska ryktet: Messi och Sanchez rök ihop

Foto: Shaun Botterill

Det förintade nederlaget mot Bayern München kan ha fött en spricka i kollektivet Barcelona.

Enligt den spanska radiostationen Cope rök superstjärnan Lionel Messi och lagkamraten Alexis Sanchez ihop i omklädningsrummet efter matchen.

Världens bäste spelare var en skugga av sitt överlägsna jag när Barcelona förnedrades av Bayern München på Allianz Arena.

Inte ett enda skott på mål blev det för argentinaren – som bara kunde se på när Thomas Müller, Mario Gomez och resten av Bayern fixade ett 4-0-övertag inför returen på Camp Nou nästa vecka.

Sprang minst

Och statistiken visar att Messi var allt annat än aktiv under gårdagens slakt. Enligt spanska Marca sprang skyttekungen minst i hela Barcelona och slutade på sammanlagt 7409 avverkade meter.

Det kan jämföras med mittfältaren Xavi som löpte totalt 11893 meter – alltså hela 4,5 kilometer bättre än Messi.

Messi drog på sig en lårskada under första kvartsfinalen mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain – och hans medverkan i gårdagens match på Allianz arena fick grönt ljus i sista stund.

Fick läkarhjälp

Enligt Marca fick Messi läkarhjälp av Barças medicinska team så sent som två timmar innan avspark.

– Messi stod för en jätteinsats för att kunna vara här. Han spelade i 90 minuter och gjorde vad han kunde, säger klubbens assisterande tränare Jordi Roura.

Messi själv hävdar dock att skadan inte hämmade hans framfart på det tyska gräset.

– Jag hade inte spelat på länge, men det kändes bra, säger han enligt Marca.

Bråk i omklädningsrummet

Men enligt den spanska radiostationen Cope var Messi frustrerad efter matchen.

Stationen hävdar att ett bråk bröt ut mellan superstjärnan och lagkamraten Alexis Sanchez i Barcelonas omklädningsrum efter matchen.

Och Messi behandlades lika bryskt av fotbollspressen. Marca skriver att gårdagens match "troligen kommer att bli ihågkommen som den sämsta matchen som Lionel Messi någonsin har spelat."

Sport.es skriver: "Vi såg väldigt lite från Messi, han rörde bara bollen i början av matchen och efter det deltog han nästan inte Barcelonas spel överhuvudtaget."