Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slumpen kan stoppa stjärnan från returen

Real Madrids Marcelo kan missa returen mot Chelsea.
Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcelo.
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRESSINPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Marcelo har kallats till jobb i en vallokal i Madrid.

Det gör att den brasilianske ytterbacken kan missa Real Madrids returmatch mot Chelsea i Champions League.

”Både klubbens juridiska avdelning och spelarens representanter kämpar för att övertyga valstyrelsen”, skriver El Mundo.

Real Madrid har inget optimalt utgångsläge i Champions Leagues kvartsfinal mot Chelsea efter 1-1 på hemmaplan. Och inför bortamatchen på onsdag nästa vecka kan man tvingas klara sig utan vänsterbacken Marcelo som startade hemmamatchen med kaptensbindeln på armen under tisdagskvällen.

Och anledningen är ovanlig.

Marcelo har nämligen slumpmässigt valts ut för att jobba i en vallokal under valet till ”La Asamblea de Madrid” – Madridförsamlingen – när Real Madrid reser till London dagen innan matchen.

Och enligt El Mundo är han arg.

”Fotbollsspelaren är väldigt upprörd över sin 'tur' i valet vid en tidpunkt då han är en del av Zidanes planer efter en svår säsong”, skriver tidningen.

Marcelo kan missa match mot Chelsea

El Mundo rapporterar att Real Madrid har försökt övertyga valstyrelsen om att Marcelo ska slippa jobba i vallokalen men fått svaret att han först kan jobba i vallokalen och sedan resa till London samma dag som matchen. En resa samma dag som matchen försvåras dock på grund av protokollen för covid-19.

”Både klubbens juridiska avdelning och spelarens representanter kämpar för att övertyga valstyrelsen om att försvararen måste resa med sina lagkamrater till den engelska huvudstaden på tisdag, skriver El Mundo och fortsätter:

”Hittills har deras dokument avvisats men Real Madrid kommer ingripa för att se till att Marcelo är redo för matchen.”

Även den skadade Real Madrid-backen Víctor Chust har kallats till jobb i en vallokal.