Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han får skulden för fiaskot i natt

Alexis Sanchez. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES

Manchester United mäktade bara med fyra skott totalt i 1-2-förlusten mot Sevilla. 

Och nu får prestigeköpet Alexis Sanchez extremt hård kritik. 

– Han ser ut som en skugga av sitt forna jag, säger Rio Ferdinand. 

I somras såg allt ut att vara klart för att Alexis Sanchez skulle skriva på för Manchester City. Men Arsenal och City kom inte överens om en övergångssumma och enligt ryktena då skulle en affär bli av först i vinter. 

Då blev en affär av, med ett Manchesterlag, men inte med City. 

I stället klev Manchester United in i sista stund och lockade över Sanchez, något som blev vinterns stora övergång både sett till namn och den lön som chilenaren fick. 

Alexis Sanchez sågas stenhårt

Men än så länge har Alexis Sanchez inte kunnat betala tillbaka till United. 

På tio matcher i alla tävlingar så har det bara blivit ett mål för Sanchez, det kom i 2-0-segern mot Huddersfield i ligan. I tisdagens Champions Leagueretur mot Sevilla föll United med 1-2 och åkte ur. 

Hela laget fick hård kritik efter uttåget, men framför allt Sanchez som inte hotade särskilt mycket alls, fick den hårdaste. 

Manchester Unitedlegendaren Paul Scholes menar att Sanchez är ett problem för klubben just nu. 

– Alexis tappade bollen så, så många gånger. José Mourinho måste se att han inte varit tillräckligt bra de senaste 4-5 matcherna, säger han enligt Daily Mail. 

Domen: "Kan inte bli sämre"

En annan Unitedikon, Rio Ferdinand, är även han väldigt kritisk. 

– I Arsenal var han spelaren som alla vände sig till, men han ser ut som en skugga av sitt forna jag. Han ser ut som en främling i det här laget, säger han till BT Sports. 

Tidningen The Telegraph skriver: "Kan Unitedfansen hitta glädje i att Alexis Sanchez i alla fall har träffat botten och inte kan bli sämre?"

Allra hårdast i sin kritik är Eurosports krönikör Desmond Kane som skriver: "Eländiga Alexis Sanchez är en grinig diva som visar sig vara bortkastade pengar för United."