Alexis Sanchez. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURESAlexis Sanchez. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
Alexis Sanchez. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURESFoto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
 Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES

Han får skulden för fiaskot i natt

Publicerad

Manchester United mäktade bara med fyra skott totalt i 1-2-förlusten mot Sevilla. 

Och nu får prestigeköpet Alexis Sanchez extremt hård kritik. 

– Han ser ut som en skugga av sitt forna jag, säger Rio Ferdinand. 

I somras såg allt ut att vara klart för att Alexis Sanchez skulle skriva på för Manchester City. Men Arsenal och City kom inte överens om en övergångssumma och enligt ryktena då skulle en affär bli av först i vinter. 

Då blev en affär av, med ett Manchesterlag, men inte med City. 

I stället klev Manchester United in i sista stund och lockade över Sanchez, något som blev vinterns stora övergång både sett till namn och den lön som chilenaren fick. 

Alexis Sanchez sågas stenhårt

Men än så länge har Alexis Sanchez inte kunnat betala tillbaka till United. 

På tio matcher i alla tävlingar så har det bara blivit ett mål för Sanchez, det kom i 2-0-segern mot Huddersfield i ligan. I tisdagens Champions Leagueretur mot Sevilla föll United med 1-2 och åkte ur. 

Hela laget fick hård kritik efter uttåget, men framför allt Sanchez som inte hotade särskilt mycket alls, fick den hårdaste. 

Manchester Unitedlegendaren Paul Scholes menar att Sanchez är ett problem för klubben just nu. 

– Alexis tappade bollen så, så många gånger. José Mourinho måste se att han inte varit tillräckligt bra de senaste 4-5 matcherna, säger han enligt Daily Mail. 

Domen: "Kan inte bli sämre"

En annan Unitedikon, Rio Ferdinand, är även han väldigt kritisk. 

– I Arsenal var han spelaren som alla vände sig till, men han ser ut som en skugga av sitt forna jag. Han ser ut som en främling i det här laget, säger han till BT Sports. 

Tidningen The Telegraph skriver: "Kan Unitedfansen hitta glädje i att Alexis Sanchez i alla fall har träffat botten och inte kan bli sämre?"

Allra hårdast i sin kritik är Eurosports krönikör Desmond Kane som skriver: "Eländiga Alexis Sanchez är en grinig diva som visar sig vara bortkastade pengar för United."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag