En bollkalle knuffas över reklamskylten längst upp i bild. Foto: ViasatEn bollkalle knuffas över reklamskylten längst upp i bild. Foto: Viasat
En bollkalle knuffas över reklamskylten längst upp i bild. Foto: Viasat
Bråk mellan Sjachtar och Roma. Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅNBråk mellan Sjachtar och Roma. Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Bråk mellan Sjachtar och Roma. Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Ljungbergs ilska efter bilderna

Publicerad

Roma behövde vinna hemma mot Sjachtar. 

Då klev Edin Dzeko fram för italienarna. Sedan blev matchen irriterad och Facundo Ferreyra i Sjachtar knuffade en bollkalle. 

– Det är inte acceptabelt, det är deras största dag i livet, säger Fredrik Ljungberg i Viasats studio. 

Sjachtar hade 2-1 att gå på från det första mötet i Ukraina. Det var också gästerna som imponerade i den första halvleken på Stadio Olimpico i Rom. 

Laget från Donetsk dominerade bollinnehavet och skapade mycket halvchanser, framför allt från fasta situationer där hörnorna ofta genererade oro i Romas försvar. 

Hemmalaget stack upp via Diego Perotti och det turkiska stjärnskottet Cengiz Under men det var trots allt Sjachtar som kontrollerade händelserna på Olimpico. 

Men Roma höll ut och kunde ladda om till den andra halvleken där man såg betydligt mer skärpta ut. 

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League. 

Dzeko frälste hemmalaget

Tidigt i den andra halvleken kunde Bosniens superstjärna Edin Dzeko glida igenom Sjachtars försvar och han förvaltade Kevin Strootmans pass på bästa sätt. 1-0 rullades in förbi den utspringande Andrij Pyatov i bortamålet. 

Bortalaget gjorde vad de kunde för att ta sig tillbaks in i matchen och bytte in brassen Alan Patrick i den 74:e minuten. Men kort därefter kom nästa bakslag för ukrainarna. 

När Edin Dzeko var på väg att komma fri med målvakten revs han ner av mittbacken Ivan Ordets som därmed blev frilägesutvisad. 

Efter det röda kortet blev det riktigt irriterad stämning på planen. Sjachtars Facundo Ferreyra tappade tålamodet och knuffade en bollkalle vid sidan av planen. En förseelse som dock inte gav ytterligare rött utan bara gult kort. Stort bråk utbröt därefter. 

– Det är inte acceptabelt. För många bollkallar är det deras största dag i livet, säger Fredrik Ljungberg i Viasats studio. 

Romas seger innebär att de är klara för kvartsfinal i Champions League. 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

LÄS MER: Europa League – spelschema, matcher och resultat. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag