Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Siffrorna som visar Messis fiaskoinsats

Lionel Messi lämnar planen med tunga steg. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi stod maktlös när hans Barcelona kollapsade mot Liverpool och missade finalen i Champions League.

Nu får han kritik i spansk press. 

Lionel Messi har burit Barcelona på sina axlar under deras väg till Champions League-semifinalerna. Med tolv mål och tre assist på tio matcher har han demonstrerat exakt hur viktig han är för laget. Och de två målen han gjorde mot Liverpool i Barças 3-0-seger i första mötet trodde många var nog för att säkra plats i finalen.

Men icke. Liverpool vann med 4-0 på Anfield, samtidigt som Messi stod för en blek insats för gästerna. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger

”Han var inte Leo”

Tidningen Marca sammanfattar kvällen på följande vis: 

”Anfield svalde Messi. Totalt, utan att lämna en möjlighet för planetens bästa spelare att rädda sitt lag. Leo var inte den Leo som han borde ha varit”, skriver tidningen.

Marca exemplifierar sitt resonemang med kalla siffror. Messi slog bara 41 passningar totalt under 90 minuter – ”en bra bit under hans genomsnitt”.

”En annan statistik som visar hur lite oro han skapade i motståndarförsvaret var antalet frisparkar han drog på sig, en enda ynka en, vilket bekräftar hur bra koll Liverpool hade på honom”, skriver Marca. 

31-åringen var dessutom okarakteristiskt slarvig i sin bollhantering. Marca redovisar för att han tappade bollen sjutton gånger i matchen. Det sorterar in honom i bottenskiktet i Barcelona; bara ytterbacken Jordi Alba var sämre med 21 bolltapp. 

Hade positiva siffror också

Samtidigt finns det argument för att Messi faktiskt var sitt lags enda offensiva udd under gårdagen. Statistiksajten Squawka påminner om att Messi var inblandad i samtliga av Barcelonas åtta skott under gårdagen, och lägger till att: ”Det vore fint om hans lagkamrater kunde hjälpa till också.”

Messi var märkbart besviken på sig själv efter matchen. Han lät bli att prata med utländska medier när han passerade den mixade zonen. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se