Foto: PAOLO GIOVANNINI / APFoto: PAOLO GIOVANNINI / AP
 Foto: PAOLO GIOVANNINI / AP
Foto: / © BILDBYRÅNFoto: / © BILDBYRÅN
 Foto: / © BILDBYRÅN

Sanningen om bilden som lurade miljoner

Publicerad

Han förälskade sig i fienden.

Jamie Carragher var Everton-supportern som blev Liverpool-ikon.

Nu är han Liverpool-fansens röst utåt inför miljoner.

– Förhoppningsvis är de nöjda med mig, säger han och skrattar.

På ena sidan av Marsh Lane låg puben hans pappa ägde, på andra växte hans fru upp.

Den där ordinära gatan i Bootle, strax norr om Liverpools centrum, är fortfarande en av hans favoritplatser på jorden. Det var där allt började för Jamie Carragher.

Det var där han sprang runt och drömde om att en dag få dra på sig den blåa tröjan, om att få spela för Howard Kendalls Everton.

Märkligt hur saker och ting artade sig för "Mr Liverpool".

Jamie Carragher funderar en stund.

– Hm... Ja, kanske lite, säger han.

– Jag förstår tanken om att jag skulle vara en talesperson för Liverpool-supportrarna. Och förhoppningsvis är de nöjda med det jag säger.

Han har över en miljon följare på Twitter och sitter varje vecka i Sky Sports för att analysera Premier League. Samtidigt är han en passionerad Liverpool-supporter som aldrig håller igen med sina känslor. Den här Champions League-säsongen är han dessutom expert för Viasat, vilket innebär att fotbollsfans i Norge, Sverige och Danmark också kommer att få ta del av hans åsikter.

Jamie Carragher är utan tvekan den Liverpool-supporter med störst spridning av sina åsikter. 

– Jag tror inte att många höll med mig i lördags, säger han och skrattar.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Champions League 

 

Han syftar på det röda kortet som Liverpool-stjärnan Sadio Mané fick mot Manchester City. Ett kort som han tyckte var korrekt.

– Då fick jag en hel del kritik... men det är en del av jobbet, säger Jamie Carragher.

– Sen betyder det inte att jag hade rätt. Fotboll handlar om åsikter, och det var min åsikt. Sen är det många som säger att jag är partisk... Men man måste säga vad man tycker, och man måste vara ärlig. Annars går det inte att jobba med tv.

Hur är det att vara en stor supporter och samtidigt vara expert, är det svårt?

– Ja, kanske lite. Det händer ofta att jag anklagas för att vara partisk... men vad ska man göra? Det är bättre att låta tittarna veta att man är passionerad än att låtsas att man inte är det. Jag tycker att det bara är falskt.

– Men att jag är en supporter gör också att jag ibland är mer kritisk mot Liverpool. Det är så många känslor, och jag blir arg när Liverpool inte vinner.

Jamie Carragher om...

...Zlatans återkomst i Manchester United

Han har varit en fantastisk spelare under en lång period, och han är fortfarande en bra spelare. Han har en väldigt stark mentalitet också, många i hans ålder hade inte klarat att komma tillbaka efter en sån där skada. Vilken värvning det blir för Manchester United när han kommer tillbaka.

 

...synen på Philippe Coutinho efter flörten med Barcelona i somras

Han är en av de bästa spelarna i världen, annars hade inte Barcelona velat ha honom. Liverpool behöver honom, och jag hoppas att han får ett bra stöd på läktarna.

 

...Steven Gerrards framtid som tränare

Han måste lära sig hur det är att vara tränare som alla andra. Men jag är säker på att han kommer att träna Liverpool en dag. Fortsätter han att göra det bra i ungdomslagen kan han ta över efter Klopp, och det finns ingen mer perfekt efterträdare än Steven Gerrard.

 

...Jürgen Klopp

– Han är en av de bästa, och han förstår klubben. Jag älskar att lyssna på honom, och jag tycker att han är bra för hela ligan. Förhoppningsvis stannar han länge.

Passionen som Jamie Carragher visar i tv-sändningarna rimmar med den typen av spelare han var.

Hans kämpaglöd, vilja att vinna och engagemang var det som gjorde att han för många blev "Mr Liverpool". Han var aldrig lika bra som Steven Gerrard, men Liverpool-fansen sjöng ändå "We all dream of a team of Carraghers".

– Jag tror att den här staden och de här supportrarna gillar spelare som kommer från Merseyside väldigt mycket. Jag har själv fått uppleva det, säger Jamie Carragher.

Hur viktigt är det med lokala spelare för Liverpool?

– Det viktigaste är så klart att det är bra spelare. Men fansen och klubben gillar det.

Sedan han och Steven Gerrard kom fram har Liverpool haft svårt att producera egna A-lagsspelare. Förhoppningarna och förväntningarna på 19-årige Trent Alexander-Arnold är därför stora – även från Jamie Carragher.

– Det är inget snack om att han har en stor framtid framför sig, även i det engelska landslaget. Men han kommer att stöta på motgångar också som alla andra. 

När Trent Alexander-Arnold gjorde Liverpool-debut spreds en bild på Jamie Carragher och en ung pojke som alla – även han själv – trodde var just Alexander-Arnold. Bilden föreställde en ung Liverpool-supporter och Carragher inför en match mot Leeds i Premier League.

Det visade sig att det inte alls var Trent Alexander–Arnold.

– Jag trodde också att det var han, säger Jamie Carragher och skrattar.

– Men vi gjorde en annan ung kille världskänd.

https://twitter.com/Carra23/status/897541946058649606?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.liverpoolecho.co.uk%2Fsport%2Ffootball%2Ffootball-news%2Ftruth-behind-picture-trent-alexander-13485295

 

Jamie Carragher är Everton-supportern som blev Liverpool-ikon. Han provtränade med Everton, men gjorde till slut ett val som fick honom att glömma drömmarna han en gång hade på Marsh Lane i Bootle.

Precis som Carragher har Trent Alexander-Arnold en gång provtränat med Everton – för att till slut hamna i Liverpool, även om den sistnämndes hjärta alltid har varit rött.

Nu förväntas han bli nästa från Liverpool att slå sig in i A-laget och bli en ikon.

– Ge det tre, fyra år så kommer han att vara Liverpools förstaval på högerbacken, säger Jamie Carragher.

– Sen tror jag att han kommer att vara Liverpools förstaval under lång, lång tid framöver.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag