Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Sanningen: Därför försvann Lindelöf

Publicerad
Uppdaterad

Victor Nilsson Lindelöf fick äntligen debutera i United-tröjan.

Sen försvann han snabbt från Old Trafford.

Nu kommer Daily Mirror med förklaringen varför svensken hade så bråttom hem efter segern mot Basel i Champions League-premiären.

Manchester United är tillbaka i Champions League.

Och de fick bästa tänkbara start på turneringen då Basel besegrades med klara 3-0 hemma på Old Trafford. Victor Nilsson Lindelöf fick äntligen chansen i José Mourinhos startelva och den svenske 23-åringen lovordades både i brittisk press och av den portugisiske tränaren efteråt.

– Om Lindelöf måste spela i Premier League så har jag inga problem med det. Kan han göra misstag som beror på att han är ny i Premier League? Det tror jag. Men Premier League är på väg att förändras, och vi behöver försvarare som kan spela boll, som kan komma upp i mittfältet, för det blir väldigt defensivt och vi kommer att möta många lag med fem personer i backlinjen och två och tre framför dem, säger Mourinho enligt ESPN.  

– Och Victor har nog mest offensiva kvaliteter av alla försvarare, så ja, han kommer att få spela mittfält, och han kommer att få spela i Premier League. 

 

GUIDE: Spelschemat i Champions League – allt du behöver veta 

Därför försvann Lindelöf från arenan

Victor Nilsson Lindelöf var själv nöjd med sin insats efter 90 minuter på Old Trafford.

– Jag spelade mitt eget spel och gjorde det som jag var tillsagd att göra. Jag känner mig självsäker och jag vet vad jag kan, det försökte jag visa på planen också, säger han enligt Daily Mirror. 

Den svenske landslagsbacken hade dock väldigt bråttom från Old Trafford och lämnade arenan snabbt efter 3-0-segern mot Basel.

Nu förklarar Daily Mirror varför.

23-åringen skyndade sig hem för att kunna kolla in reprisen av matchen och sen analysera sina insatser under debuten.

– Jag ska kolla om det finns någonting jag kunde ha gjort bättre, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag