Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågningen: ”Det där är odugligt”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO/MARK COSGROVE/NEWS IMAGES / IMAGO/NEWS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Han spelade fram till målet som gav Inter hopp. 

Sedan stod han för en vårdslös stämpling och visades ut. 

– Det är ett odugligt försvarsspel, säger experten Hasse Backe i C More. 

Liverpool må ha gått vidare till kvartsfinal – men Alexis Sanchez stal all uppmärksamhet på Anfield under tisdagskvällen.

Liverpool vann den första åttondelsfinalen med 2-0 och Inter jagade desperat från start för att ha en chans att ta sig vidare. 

Och inledningsvis var det italienarna som dominerade matchen på Anfield, men laget hade svårt att få utdelning på chanserna de skapade. 

Men i den andra halvleken, när Inter såg ut att ha tröttnat något efter den inledande forceringen, fick Lautaro Martinez på en riktig drömträff till 0-1 och såg till att matchen levde i allra högsta grad.

Bara en minut efter målet fick Alexis Sanchez gult kort efter att ha satt in en tackling på Fabinho med sträckt ben. Sanchez, som spelade fram till Martinez mål, hade redan en varning med sig från den första halvleken och visades ut. 

– Han är för rutinerad, det är alldeles för oprofessionellt av en sådan rutinerad spelare, säger experten Hasse Backe i C More. 

Liverpool vidare till kvartsfinal i Champions League

Backe menade att Sanchez varit vårdslös i sitt försvarsspel vid flera tillfällen under matchen. 

– I 65 minuter har hans försvarsspel sett ut så. Det är många som säger ”oj vad han jobbar och sliter”. Men det är ett odugligt försvarsspel.

Liverpool saknade inte chanser i matchen. Joël Matip hade en nick i ribban i första halvleken och Mohamed Salah träffade stolpen två gånger. 

– Nästa gång kanske jag gör tre mål. Men att laget går vidare är det viktigaste för mig, säger Salah efter matchen. 

Matchen slutade 0-1 vilket innebär att Liverpool är vidare till kvartsfinal i Champions League. 

– Vi hade problem med dem redan från början. Det viktigaste är att vi gick vidare. Att vi förlorade nu kanske ger oss en push framåt. Men det var viktigt att förlusten inte kom i ligan och att vi inte åkte ut, säger Salah. 

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More