Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sågas: ”Det är dags att sälja honom nu”

David De Gea. Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX / DAVE SHOPLAND/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Victor Nilsson Lindelöf. Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Victor Nilsson Lindelöf får mestadels godkända betyg efter Manchester Uniteds tunga fall mot Barcelona.

Hans lagkamrat David de Gea har det desto tyngre.

Manchester United kom till Camp Nou som monumentala underdogs. Barcelona hade inte förlorat en hemmamatch i Champions League-slutspelet sedan 2013, och det stod tidigt klart att detta inte skulle ske i går heller.

Lionel Messi var sitt sedvanliga briljanta jag och gjorde två mål på fyra minuter mellan matchminut sexton och tjugo. Det andra kom efter en rejäl tavla från United-målvakten David de Gea, som lyckades fumla in bollen efter Messis till synes relativt harmlösa avslut. 

De Gea sågas efter tavlan

Det är också de Gea, vars kontrakt går ut nästa sommar, som lyfts fram som Uniteds svaga länk i pressens bedömning av lagets insatser.

”Om det där de Gea-misstaget var en slump kunde man avfärda det som en slump. Men det är inte ens hans första miss den här månaden. Han kan ha varit världens bäste målvakt en gång, men han är inte i närheten för tillfället”, skriver ESPN:s Manchester United-skribent Mark Ogden.  

”Han har räddat Uniteds värdighet alldeles för länge och nu, med tanke på att han har varit riktigt dålig den här säsongen sett till sin egen kapacitet, så är det dags att sälja honom”, skriver ESPN-journalisten Alex Shaw. 

”Han dödade matchen”

Även i tidningars spelarbetyg får de Gea gott om ris. The Guardian beskriver hans miss vid Messis andra mål som ”surrealistiskt” och Manchester Evening News delar ut toklåga ett av tio och dömer ut honom som helt enkelt ”fruktansvärd”. 

”Han dödade matchen med sitt svaga spel”, skriver Manchester Evening News. 

Svenske Victor Nilsson Lindelöf är en av United-spelarna som kommer mest lindrigt undan i journalisternas bedömningar. Manchester Evening News trycker på att han inte blev ”överkörd” av Barcelona, och Daily Mail ger honom godkända 5.5 av tio möjliga.