Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Sådant där måste man bestraffa mycket hårdare”

Robertson tvålar till Messi. Foto: Viasat
Fabinho tacklar ner Suarez. Foto: Viasat

Det smällde åt höger och vänster i den första halvleken mellan Liverpool och Barcelona. 

En tidig situation mellan Andy Robertson och Lionel Messi hamnade under lupp i Viasatstudion. 

- Det Robertson gör där borde bestraffas mycket hårdare, säger Martin Åslund. 

Om man gillar formel 1 så är returen mellan Liverpool och Barcelona något man bör älska. Liverpool, som kom till matchen med ett 0-3-underläge, trampade plattan i mattan från första stund för att försöka få till en mirakulös vändning. 

De fick en smakstart när den återkommande osannolika hjälten Divock Origi prickade in 1-0. Liverpool vaskade fram fler bra lägen (Barça likaså) men det blev inte fler mål i den halvleken. 

Det smällde rejält mellan Liverpool och Barcelona

Men den bjöd på mycket annat. Inte minst flera heta dueller. Liverpools Fabinho och Barcelonas Luis Suarez lär inte fira jul tillsammans efter flera incidenter under de första 45 minuterna. Därtill delades det ut flera tuffa tacklingar. 

- Liverpool har gått in med flest fula och hårda tacklingar. Barcelona med, men Liverpool är tuffast, säger Lars Lagerbäck i Viasatstudion samtidigt som han hyllar domaren: 

- Han förfördelar ingen, den här domaren har jag haft och han håller en hög nivå. Även om det kanske skulle vara något gult kort till. 

”Det Robertson gör borde bestraffas hårdare”

En speciell situation som fick uppmärksamhet utspelade sig direkt i öppningen av matchen. Lionel Messi gick omkull efter en dribblingsräd och sittandes på marken så knuffade Liverpoolbacken Andy Robertson till honom. 

Robertson drabbades inte av några repressalier för sitt agerande. Något han borde ha gjort enligt Viasatexperten Martin Åslund. 

- Det Robertson gör där borde bestraffas mycket hårdare, säger han. 

I den andra halvleken kom målen. Alla för Liverpool. De stod för en osannolik vändning, vann med 4-0 och är klart för Champions Leaguefinal.