Foto: Bpi/Rex/ShutterstockFoto: Bpi/Rex/Shutterstock
 Foto: Bpi/Rex/Shutterstock
IndependentIndependent
Independent
Daily StarDaily Star
Daily Star
TelegraphTelegraph
Telegraph
Daily MirrorDaily Mirror
Daily Mirror
Daily MailDaily Mail
Daily Mail

Så hyllas Zlatan – över världen efter showen

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic sköt PSG till kvartsfinal i Champions League.

Nu hyllas Zlatan av hela fotbolls-Europa.

"Enastående. PSG:s bästa spelare, största hotet och dessutom målskytt", skriver Mirror och utser Zlatan till matchens bästa spelare.

"Det här borde stänga käften på en del idioter", skriver Canal Plus-bloggaren Pierre Menes.

Zlatan Ibrahimovic har skrämt bort det engelska spöket. Och det med besked.

I åttondelsfinalerna mot Chelsea gjorde Zlatan två mål och kryddade det med målgivande passning.

Efter uppvisningen hyllas Zlatan av sina tidigare kritiker i England.

"Zlatan sänkte Chelseas dröm", skriver Goal.com som även dem utser Zlatan till den bästa spelare på Stamford Bridge. Även sajten Whoscored.com utser svensken till planens bästa spelare.

Även Daily Mail hyllar Zlatan efter matchen.

"Bedrövligt Chelsea är ute ur Champions League efter att den otrolige Zlatan Ibrahimovic bokar PSG:s biljett i kvartsfinalerna", skriver tidningen.

Dessutom ger Daily Mail 8.5 av 10 i betyg.

"Spatserade runt på Stamford Bridge som att han ägde hela stället. Skapade ett mål. Gjorde ett", skriver tidningen.

"Börjar och slutar med Ibrahimovic"

Till och med Chelseas tränare, Guus Hiddink, hade bara gott att säga om Zlatan kort efter matchen. Detta trots att svensken var starkt bidragande till att hans slogs ut ur turneringen.

– Han är en stor personlighet. En stor kille i deras lag. Det är skönt att se honom – men man vill helst ha honom i sitt eget lag, säger Hiddink till Viasat.

"PSG börjar och slutar med Ibrahimovic, till det bättre och ibland till det sämre. I London visade han sin rätta sida. Han har aldrig vunnit Champions League, inte heller PSG. Men tillsammans kan de bli väldigt giftiga", konstaterar den spanska tidningen Marca.

"Chelsea blev zlataniserade", skriver tyska Sport-Bild.

Franska Canal Plus bloggare Pierre Menes tycker att insatsen var ett finger mot Zlatans kritiker.

"För en kille som är på väg mot sin 35:e födelsedag, så var det en otrolig prestation. Det här borde stänga käften på en del idioter", skriver Menes.

Vilka PSG får möta i kvartsfinal avgörs den 18 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag