Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så här hyllas Liverpool efter bragdvändningen

Foto: DAVID BLUNSDEN / IMAGO IMAGES / ACTION PLUS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Anfield sjöng medan Liverpool vände och vann mot Barcelona.

Och hyllningskören ute i världen har fortfarande inte tystnat. 

Två mål av Divock Origi och två av Georginio Wijnaldum såg till att skicka Liverpool till Champions League-final. En bragd som kändes omöjlig på förhand med tanke på att mötet på Camp Nou slutade 3-0 till Barcelona.

Till och med Jürgen Klopp var chockad efter vändningen. 

– Killarna är f***ing mentala jättar! Det är otroligt. Om ni måste ge mig böter, ge mig böter. Engelska är inte mitt modersmål, så jag har inga bättre ord för det, sa Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till brittiska BT efter matchen. 

”Miraklet på Anfield”

Segern såg till att sätta Liverpool överst på alla fotbollsfantasternas dagordning. Det märks i världspressen, där bragden pryder förstasida efter förstasida.

Brittiska The Times beskriver matchen som ”Miraklet på Anfield” i sin rubrik. The Guardian använder formuleringen ”Inte av denna världen” i sin dito. 

https://twitter.com/BBCHelenaLee/status/1125883907763838976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1125883907763838976&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eurosport.com%2Ffootball%2Fchampions-league%2F2018-2019%2Fliverpool-s-victory-hailed-as-the-miracle-of-anfield_sto7261040%2Fstory.shtml

”Allt fanns där”

Daily Mails krönikör Martin Samuel lyfter fram just Klopp som en uppenbar succéfaktor.

”Man har känslan att han har jobbat för det här ögonblicket ända sedan han först satte sin fot på Merseyside. Lagandan. Sammanhållningen. Insatsen. Passionen, känslorna: allt fanns där, allt vad han vill uppnå”, skriver Samuel. 

Franska L'Equipe sammanfattar kvällen som ”Röd galenskap” på sin förstasida. 

”Största skämtet i historien”

Spanska Sport väljer föga förvånande ett annat fokus och beskriver Barcelonas prestation eller brist därpå som ”det största skämtet i historien”.