Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ronaldo vinnare i duellen med Messi

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

1462 mål och 11 Ballon d’Or tillsammans.

Det hade gått 31 månader de senast möttes.

Med sina två mål blev Ronaldo och Juventus vinnare i giganternas kamp mot Lionel Messis Barcelona.

När Barcelona tog emot Juventus i Champions League var det inte bara i kampen om segern i grupp G. Det var också första gången på nästan tre år som fotbollsvärldens två största stjärnor i Lionel Messi och Cristiano Ronaldo ställdes mot varandra. 

När lagen möttes i Turin missade Ronaldo matchen efter att ha testats positivt för covid-19. Under tisdagen tog portugisen revansch – två gånger om.

Juventus rivstartade matchen och redan efter 20 minuter hade laget skaffat sig en 2-0 ledning. Ronaldo gjorde först 1-0 från straffpunkten och bara minuter senare utökade Weston McKennie ledningen med en läcker volleyträff.

Juventus behövde vinna med minst tre mål för att gå om Barcelona och säkra gruppsegern. Och när Clement Lenglet fick bollen på handen i inledningen på den andra halvleken fick Ronaldo återigen chansen från elva meter. 

Med en stensäker placering sköt han in 3-0 – 35-åringens 134 mål i Champions League.

Juventus höll sedan undan mot ett för kvällen både blekt Barcelona och Lionel Messi.

I och med det slutar båda lagen på 15 poäng men Juventus vinner gruppen på bättre resultat i inbördes möten mellan lagen.

Dejan Kulusevski blev kvar på bänken hela matchen.