Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ronaldo pekas ut efter målsuccén

Se de snyggaste målen från Ligue 1, omgång 10
Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Dejan Kulusevski, 21, satte sitt livs första mål i Champions League.

Med hjälp av.. Cristiano Ronaldo?

Storstjärnan pekas nu ut som en av anledningarna bakom svenskens utveckling.

Efter en lång väntan kom så Dejan Kulusevskis första mål för säsongen.

Den 21-årige svensken mötte Mattia De Sciglios inlägg med huvudet och skarvade vackert in 1-0 borta mot Zenit i matchens slutskede. Fullträffen var Kulusevskis första för säsongen – och hans första någonsin i Champions League.

– Jag kommer aldrig glömma det här målet så länge jag lever, sa han efteråt till Juventus TV.

Han fortsatte:

– Jag kom in och försökte göra skillnad. Det var svårt först men jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi spelade väldigt dåligt i andra halvlek men styrkan i en trupp är att vinna även när man spelar dåligt. Och det var till och med en nick.

Att Dejan Kulusevski har en riktigt vass vänsterfot har de italienska fotbollssupportrarna blivit varse under de senaste säsongerna.

Ronaldo pekas ut efter målsuccén

Men just huvudspelet är inget som superlöftet har förknippats med. Lagkamraten Matthijs de Ligt avslöjar nu spelet bakom svenskens utveckling.

– Jag har jobbat mycket med Dejan när det kommer till nickar och han har också lärt sig mycket av Cristiano Ronaldo, säger nederländaren enligt Football-Italia.

Även om Dejan Kulusevski inte riktigt har sin nye tränares fulla förtroende så har han faktiskt fått speltid i samtliga elva tävlingsmatcher den här säsongen, åtta i ligan och tre i Champions League.

Efter Juves seger mot Zenit var Allegri inne på att svensken fortsatt har en del att lära sig.

– Han är svensk landslagsman, men han har inte spelat många Champions League-matcher. Han måste lära sig att styra spelet, när man ska höja tempot och när man ska sänka det. Han har talangen, men behöver göra bättre val. Det är han mer än kapabel till, sa tränaren till Sky Sport Italia.


Se alla mål från Ligue 1-helgen

Alla mål från Ligue 1, omgång 10