Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hattrickshow när Ronaldo vände – helt på egen hand

Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Juventus låg under med 2-0 inför åttondelsfinalmötet med Atletico Madrid. 

Då klev Cristiano Ronaldo fram – och skickade sitt lag till kvartsfinal med ett hattrick.

– Vi förtjänade att gå vidare, säger Ronaldo till Sky.

Juventus var piskat att besegra Atletico Madrid med minst 2-0 när lagen möttes i den andra åttondelsfinalen i Champions League på tisdagen. 

Redan efter fyra minuter hade Juventus en boll i nät, som Giorgio Chiellini petade in. Men efter en VAR-bedömning konstaterades det att Cristiano Ronaldo varit på målvakten Jan Oblak och att det borde varit frispark – målet dömdes bort. 

Ronaldo nickade in 1-0 till Juventus

Juventus-spelarna var vansinniga och samlades runt domaren för att uttrycka sitt missnöje – men domslutet kvarstod. 

Men 23 minuter senare kom 1-0 för Juventus. Federico Bernardeschi slog ett inlägg in i straffområdet, Ronaldo rusade mot mål och kunde trycka in ledningsmålet med huvudet. 

– Många som har saknat honom i målprotokollet, men jag har sagt: Vänta bara, han dyker upp igen. Det behövs något enskilt individuellt extremt bra för att luckra upp Atletico Madrids försvar, säger experten Glenn Strömberg i Viasat. 

I början av den andra halvleken skickade Ronaldo även in 2-0 med skallen. Nicken såg ut att ha räddats av målvakten Jan Oblak, men efter en mållinjegranskning konstaterades det att bollen varit inne. 

”Jag tror att Ronaldo är den bästa huvudspelaren jag någonsin har sett”, skriver fotbollsikonen Gary Lineker, numera BBC-expert, på Twitter.

Juventus vidare efter hattrick av Ronaldo

I slutet av den andra halvleken gjordes Federico Bernardeschi av Angel Correa i straffområdet – och domaren pekade på elvameterspunkten. 

Fram klev Cristiano Ronaldo, beredd att sätta dit målet som skulle göra honom hattrickhjälte och skicka Juventus vidare till kvartsfinal. 

Och portugisen gjorde inga misstag när han skickade ett stenhårt skott lågt till vänster, ostoppbar för Oblak. 

– Det där är en världsspelare, säger Glenn Strömberg.

På läktaren jublade flickvännen Georgina Rodriguez och sonen Cristiano Ronaldo Jr när 34-åringen satte dit straffen. Tv-kamerorna visade hur Rodriguez brast ut i gråt efter Ronaldos straffmål. 

Juventus vann matchen med 3-0 och är klart för kvartsfinal i Champions League. 

– Det var tvunget att bli en speciell kväll, och det blev det. Inte bara på grund av målen, utan på grund av laget och deras otroliga attityd. Det här är mentaliteten du behöver i Champions League och vi är på rätt spår, säger Ronaldo till Sky Italia. 

– Det här är varför Juventus tog in mig, för att få hjälp på magiska kvällar som den här. Atletico är ett väldigt tufft lag att möta, men vi är också starka och bevisade att vi förtjänade att gå vidare. Det är för tidigt att prata om finalen, låt oss ta ett steg i taget.

Uppgifter om frustration hos Ronaldo

Avancemanget kommer bara dagar efter italienska uppgifter som gjorde gällande att Ronaldo var frustrerad med sin situation i Juventus, han ville se spela mer som hans tidigare lag Real Madrid. 

Under det första mötet med Atletico Madrid gestikulerade Ronaldo uppgivet mot tränaren Massimiliano Allegri för att få honom att försöka förändra taktiken, enligt Gazzetta dello Sport. 

Georgina Rodriguez på läktaren. Foto: Viasat

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!