Kostas Manolas nickade in 3-0. Foto: TV6/ViasatKostas Manolas nickade in 3-0. Foto: TV6/Viasat
Kostas Manolas nickade in 3-0. Foto: TV6/Viasat
De Rossi gjorde 2-0 på straff. Foto: ANDREW MEDICHINI / AP TT NYHETSBYRÅNDe Rossi gjorde 2-0 på straff. Foto: ANDREW MEDICHINI / AP TT NYHETSBYRÅN
De Rossi gjorde 2-0 på straff. Foto: ANDREW MEDICHINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Glada Roma-spelare. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURESGlada Roma-spelare. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Glada Roma-spelare. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Lionel Messi blev mållös på Olympiastadion. Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTLionel Messi blev mållös på Olympiastadion. Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Lionel Messi blev mållös på Olympiastadion. Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

”Otroligt, galet – det går inte att beskriva”

Publicerad

Det såg dystert ut för Roma inför den andra Champions League-kvarten.

Men laget stod för en osannolik vändning mot Barcelona – och är vidare till semifinal.

– Vi visste att vi kunde göra det, säger matchhjälten Kostas Manolas.

Efter att ha lämnat den första kvartsfinalen Barcelona med en 4-1-förlust var det inte många som räknade med att Roma skulle ta sig vidare till semifinal i Champions League.

Men Roma stod för en makalös insats på Olympiastadion, och gick vidare med minsta möjliga marginal.

Redan i den sjätte minuten inledde italienarna sin jakt på semifinalplatsen, när stjärnduon Daniele De Rossi och Edin Dzeko. Den sistnämnda hittade rätt lucka inne i straffområdet, och kunde smälla in en perfekt passning från De Rossi.

Roma vidare i Champions League

Samme man satte senare dit 2-0 på straff i början av den andra halvleken, efter att Gerard Pique dragit ner Dzeko i straffområdet. 

Och med bara åtta minuter kvar av ordinarie tid skickade Kostas Manolas Roma till Champions League-semifinal med ett distinkt nickmål.

Barcelona jagade desperat ett reduceringsmål i slutminuterna, vilket hade räckt för att säkra semifinalplatsen.

Men matchen slutade 3-0 – och Roma avancerar från kvartsfinalen i och med bortamålet Camp Nou förra veckan.

– Det är osannolikt. Den här kvällen tillhör Roma. De är i semifinal välförtjänt, säger experten Bojan Djordjic i TV6.

Roma har inte spelat semifinal i Champions League på 34 år.

Manolas: ”Vi trodde på det”

Matchhjälten Manolas var lyrisk efter segern.

– Jag bryr mig inte om att jag blir historisk. Jag bryr mig om att Roma går till Champions League-semifinal mot världens bästa lag, säger han till Mediaset enligt Football Italia.

– Vi trodde på det. Vi förlorade med 4-1 och snuvades på två straffar, men vi såg att laget fanns där. Vi gjorde jobbet. Vi visste att vi kunde göra det och vi visade vår styrka.

26-åringen hyllar de fans som var på plats för att bära fram laget.

– Vi behöver de här supportrarna för att ge oss en push. Om det alltid kommer så här många, då kan Roma bli ett av Italiens bästa lag.

Edin Dzeko:

– Det var otroligt och galet. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Ingen trodde på oss. Jag började tro på det efter det första målet. Vi gjorde det tillsammans med fansen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag