Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolfös succé – sköt Bayern till semifinal

Foto: KARSTEN LAUER / IMAGO IMAGES / FOTO2PRESS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS

Fridolina Rolfö visar kanonform inför VM i sommar.

Svenskan sköt Bayern München till semifinal i Champions League när hon satte 1-0 på hörna.

Bayern München ställs nu mot Barcelona i semifinal.

Slavia Prag slog ut Rosengård i åttondelsfinalerna av Champions League.

Men i kvartsfinal mot Bayern München tog det stopp.

Det såg Fridolina Rolfö till.

I det första mötet i Tjeckien hoppade svenskan in i 60:e minuten vid ställningen 0-0. Knappa två minuter satte hon 1-0, vilket säkrade ett 1-1-resultat inför returen under onsdagen.

Fridolina Rolfö sköt Bayern till semifinal

Och i returen fick Rolfö chansen från start.

25-åringen tackade för förtroendet med att påpassligt hålla sig framme vid bortre stolpen på en hörna i 24:e minuten och stöta in 1-0 med vänstern.

Tio minuter senare ökade lagkaptenen Melanie Leupolz på till 2-0. Innan den första halvleken var över hade Verena Schweers ökat på till 3-0 på nick.

Bayern München vann till slut med 5-1 och ställs nu mot Barcelona i semifinal. Rolfö byttes ut i 59:e minuten mot Lineth Beerensteyn.

Tyngre gick det för Nilla Fischer. Landslagsstjärnans Wolfsburg föll med 2-4 mot Lyon i kvartsfinalen och är därmed utslaget. Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson är däremot vidare med sitt Chelsea efter totalt 3-2 mot Paris Saint-Germain.

Chelsea ställs därmed mot Lyon i den andra semifinalen.

Hyllningen till Fridolina Rolfö

Rolfö har dragits med en lårskada och kunde inte delta under Algarve Cup för en månad sedan. Men de senaste veckorna har hon kunnat spela för fullt och är nu uttagen i landslagets trupp till mötena med Tyskland och Österrike. 

– Skönt att ha henne tillbaka. Hon har varit i oerhört bra form i Bayern München så det känns som att det var bra att hon stod över Algarve för att träna upp sig igen på ett bra sätt. Så här pigg som hon har sett ut nu var det länge sedan jag såg henne, sa Peter Gerhardsson vid trupputtagningen för en dryg vecka sedan.

Sverige möter Tyskland på Friends arena den 6 april, och därefter Österrike på bortaplan den 9 april som en uppladdning inför VM.