Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskorna ute ur Champions League

Foto: OLIVER ZIMMERMANN / IMAGO IMAGES / FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NURPHOTO / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USA

Det blir ingen Champions League-final för Fridolina Rolfö, Hedvig Lindahl eller Magdalena Eriksson. 

Både Chelsea och Bayern München åkte nämligen ur respektive semifinaler.

Det kommer inte vara några svenska spelare i Champions League-finalen den 18 maj. 

Fridolina Rolfö som spelar i Bayern München, åkte ur mot Barcelona.  Det tyska laget behövde vinna bortareturen mot Barça – men blev nollat igen.

Mariona Caldentey satte enda mål på straff i slutet av första halvlek. Barcelona firade avancemanget, totalt 2–0, inför 12 764 åskådare – nytt rekord för den spanska klubben.

Fridolina Rolfö spelade hela matchen för sitt Bayern München.

Hedvid Lindahl och Magdalena Eriksson ur

Senare under söndagen ställdes svensklaget Chelsea mot regerande mästarlaget Lyon i den andra semifinalen. Lyon vann det första mötet med 2–1. 

Hemma i London skulle Chelsea försöka vända på det underläget. De behövde vinna med två mål för att ta sig till finalen. Le Sommer gav Lyon ledningen tidigt i matchen efter att ha blivit assisterad av världens bästa spelare Ada Hegerberg. 

Chelsea skulle dock kvittera. 

I den 34:e minuten stod Ji So-yun för ett riktigt fint frisparksmål när hon läckert lyfte bollen över Lyons mur. 1-1 och Chelsea kände vittring. 

Höll undan

Trots att Londonklubben tryckte på bra i slutet med bland annat ett stolpskott så kunde inte Chelsea få några fler mål. 

Därmed kommer det inte spela några svenskor i Champions League finalen. Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö är utslagna med sina respektive klubbar. 

I finalen ställs alltså Barcelona mot Lyon. Det franska laget är regerande mästare och kanske världens bästa lag. Detta är deras fjärde raka final. 

Finalen spelas den 18 maj i Budapest.