Real Madrids miljardaffär med Kylian Mbappé hotas

Kylian Mbappé – i PSG för att stanna?
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN

Kylian Mbappé väntas snart fatta beslut om sin framtid.

I Real Madrid finns en ”växande pessimism”, enligt rapporter i Spanien.

Oron kommer efter uppgifterna om PSG:s galna erbjudande för att behålla Mbappé. 

I helgen spelas säsongens sista omgång i Ligue 1. Efter det är det sagt att Kylian Mbappé ska meddela sitt besked om framtiden.

Det har redan kokats ner till två alternativ: Real Madrid eller Paris Saint-Germain.

Tongångarna har länge varit att han närmar sig en flytt till Real Madrid, som uppges ha haft ett färdigt kontraktsförslag på bordet under en tid.

Men PSG vägrar ge upp – och på torsdagen kom nya uppgifter om att den franska klubben presenterat ett ”desperat förslag” för att behålla Mbappé, skriver bland annat Daily Mail och hänvisar till El Chiringuito TV.

Förslaget är att göra Mbappé till ”ägare av projektet PSG” från och med nästa säsong, vilket skulle innebära att han också får inflytande över frågor som att sparka huvudtränaren och vilka spelare som klubben värvar in.

Vill fokusera på Champions League

Utöver det uppges PSG enligt Sky Sports vilja fördubbla 23-åringens lön till runt 50 miljoner kronor – i månaden.

I Real Madrid upplevs nu en ”växande pessimism” om att Mbappé ska välja en flytt till den spanska klubben. Enligt RMC bygger det på just uppgifterna om PSG:s upptrappade bud.

– Jag har svårt att se Mbappé skriva på för Real. I klubben är de väldigt pessimistiska, sa Josep Pedrerol, programledare för El Chiringuito TV, i kanalen enligt RMC.

Enligt Pedrerol, som säger att han har återkommande direktkontakt med presidenten och ägaren av Real Madrid, vill Real Madrid hellre fokusera på Champions League-finalen som väntar mot Liverpool nästa helg snarare än Mbappé-affären.

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

TV: Pochettinos skratt efter frågan om framtiden

Hör PSG-tränarens svar till SportExpressen TV